Listă neagră/Listă albă/Listă de excepții

Pentru a furniza protecție împotriva mesajelor de email nesolicitate, ESET Smart Security Premium vă permite să clasificați adresele de email în liste specializate. Lista albă conține adrese de email pe care le considerați sigure. Mesajele de la utilizatorii aflați pe lista albă sunt întotdeauna disponibile în directorul cu mesaje primite. Lista neagră conține adresele de email clasificate ca fiind spam și toate mesajele primite de la expeditorii aflați pe lista neagră sunt marcate corespunzător. Lista de excepții conține adresele de email care sunt întotdeauna verificate pentru identificarea mesajelor de tip spam, dar poate conține și adrese de la care au fost primite mesaje de email nesolicitate mascate ca nefiind spam.

Toate listele pot fi editate în Setare avansată (F5) > Web și e-mail > Protecție client de e-mail > Agende Antispam > Lista albă/Lista neagră/Lista de excepții a utilizatorului făcând clic pe butoanele Adăugare, Editare și Ștergere în fereastra de dialog pentru fiecare listă.

PANEL_SMON_EDIT_WLBL

În mod implicit, ESET Smart Security Premium adaugă în lista albă toate adresele din agenda clienților de email acceptați. Lista neagră este goală în mod implicit. Lista de excepții conține, în mod implicit, numai adresele de email ale utilizatorului.