Control parental

Modulul Control parental vă permite să configurați setările controlului parental, oferind părinților instrumente automate pentru protejarea copiilor și stabilirea restricțiilor pentru dispozitive și servicii. Obiectivul este de a împiedica tinerii și copii să accese pagini cu conținut necorespunzător sau periculos.

Controlul parental vă permite să blocați paginile Web care pot conține materiale potențial ofensatoare. În plus, părinții pot interzice accesul la peste 40 de categorii predefinite de site-uri Web și peste 140 de subcategorii.

Pentru a activa controlul parental pentru un anumit cont de utilizator, urmați pașii de mai jos:

1.În mod implicit, controlul parental este dezactivat în ESET Smart Security Premium. Există două metode pentru activarea controlului parental:

Faceți clic pe MODULE_INACTIVE în Setare > Instrumente de securitate > Control parental în fereastra principală a programului și schimbați starea controlului parental la activat.

Apăsați pe F5 pentru a accesa arborele Setare avansată, navigați la Web și e-mail > Control parental, apoi activați bara cu glisor de lângă Activare control parental.

2.Faceți clic pe Setare > Instrumente de securitate > Control parental în fereastra principală a programului. Chiar dacă apare Activat lângă Control parental, trebuie să configurați controlul parental pentru contul dorit făcând clic pe simbolul săgeată și selectând în fereastra următoare Protejare cont copil sau Cont părinte. În fereastra următoare, selectați data nașterii pentru a stabili nivelul de acces și paginile web recomandate corespunzătoare vârstei. Controlul parental va fi acum activat pentru contul de utilizator specificat. Faceți clic pe Conținut și setări blocate sub numele contului pentru a particulariza categoriile pe care doriți să le permiteți sau să le blocați în fila Categorii. Pentru a permite sau bloca pagini web particularizate care nu se încadrează într-o categorie, faceți clic pe fila Excepții.

PAGE_SETTINGS_PARENTAL

Dacă faceți clic pe Setare > Instrumente de securitate > Control parental în fereastra principală a produsului ESET Smart Security Premium, veți vedea că fereastra principală conține:

Conturi de utilizator Windows

Dacă ați creat un rol pentru un cont existent, acesta se va afișa aici. Faceți clic pe cursorul MODULE_INACTIVE astfel încât să apară o bifă verde MODULE_ENABLED lângă Control parental pentru contul respectiv. Sub contul activ, faceți clic pe Conținut și setări blocate pentru a vedea lista categoriilor de pagini Web permise pentru acest cont și paginile Web blocate și permise.


important

Pentru a crea un cont nou (de exemplu, pentru un copil), utilizați următoarele instrucțiuni pas cu pas pentru Windows 7 sau Windows Vista:

1.Deschideți Conturi de utilizator făcând clic pe butonul Start (aflat în partea din stânga jos a desktopului), pe Panou de control și apoi pe Conturi de utilizator.

2.Faceți clic pe Gestionare cont de utilizator. Dacă vi se solicită parola de administrator sau confirmarea, introduceți parola sau furnizați confirmarea.

3.Faceți clic pe Creare cont nou.

4.Introduceți numele pe care doriți să-l dați contului de utilizator, faceți clic pe un tip de cont și apoi pe Creare cont.

5.Redeschideți panoul Control parental făcând din nou clic în fereastra principală a programului ESET Smart Security Premium pe Setare Instrumente de securitate > Control parental, apoi faceți clic pe simbolul săgeată.

Partea de jos a unei ferestre conține

Adăugați o excepție pentru un site Web – site-ul Web respectiv poate fi permis sau blocat în funcție de preferințele dvs. pentru fiecare cont parental în parte.

Afișare loguri – aici puteți vedea un log detaliat al activității controlului parental (pagini blocate, contul pentru care s-a blocat pagina, categoria etc.). De asemenea, puteți filtra logul făcând clic pe MODULE_INACTIVE Filtrare, în funcție de criteriile alese.

Control parental

După dezactivarea Controlului parental, va apărea fereastra Dezactivare Control parental. Aici puteți seta intervalul de timp pentru care protecția este dezactivată. Apoi, opțiunea se schimbă la În pauză sau Dezactivat permanent.

Este important să protejați setările din ESET Smart Security Premium cu o parolă. Parola se poate seta în secțiunea Setare acces. Dacă nu se setează nicio parolă, va apărea avertismentul următor – Protejați toate setările cu o parolă pentru a împiedica modificările neautorizate. Restricțiile setate în Control parental afectează numai conturile de utilizator standard. Deoarece un administrator poate ignora orice restricție, aceste restricții nu vor avea niciun efect.


note

Pentru a funcționa corect, componenta Control parental necesită activarea funcționalităților Filtrare conținut protocol aplicație, Verificare protocol HTTP și Firewall. Toate aceste funcționalități sunt activate în mod implicit.