Scanare computer

Scanner-ul la cerere este o parte importantă a soluției antivirus. Este utilizat pentru a efectua scanări de fișiere și directoare din computer. Din punctul de vedere al securității, este esențial ca scanările computerului să fie efectuate regulat, ca parte a măsurilor de securitate de rutină, nu numai când se suspectează o infecție. Vă recomandăm să efectuați regulat scanări ale sistemului în profunzime pentru a detecta viruși care nu sunt detectați de componenta Protecție în timp real a sistemului de fișiere la scrierea pe disc. Acest lucru se poate întâmpla dacă modulul Protecție în timp real a sistemului de fișiere este dezactivat în momentul respectiv, motorul de detecție este vechi sau dacă fișierul nu este detectat ca virus când se salvează pe disc.

SCANNER_MAIN

Sunt disponibile două tipuri de Scanare computer. Scanați-vă computerul scanează rapid sistemul fără a fi necesară specificarea parametrilor de scanare. Opțiunea Scanare particularizată (sub Scanare avansată) vă permite să selectați dintre profilurile de scanare predefinite concepute pentru anumite locații și să alegeți anumite ținte de scanare.

Consultați Progres scanare pentru informații suplimentare despre procesul de scanare.


note

În mod implicit, ESET Smart Security Premium încearcă să curețe sau să șteargă automat detectările găsite în timpul scanării computerului. În unele cazuri, dacă nu se poate efectua nicio acțiune, primiți o alertă interactivă și trebuie să selectați o acțiune de curățare (de exemplu, ștergere sau ignorare). Pentru a modifica nivelul de curățare și pentru informații mai detaliate, consultați Curățare. Pentru a revizui scanările anterioare, consultați Fișiere log.

ICON_SCAN Scanați-vă computerul

Opțiunea Scanați-vă computerul vă permite să lansați cu ușurință o scanare a computerului și să curățați fișierele infectate fără intervenția dvs. Avantajul opțiunii Scanați-vă computerul este simplitatea operării și lipsa necesității unei configurări detaliate a scanării. Această scanare verifică toate fișierele de pe unitățile locale și curăță și șterge automat infiltrările detectate. Nivelul de curățare este setat automat la valoarea implicită. Pentru informații mai detaliate despre tipurile de curățare, consultați Curățare.

Puteți, de asemenea, să utilizați caracteristica Scanare cu glisare și fixare pentru a scana un fișier sau un director deplasând indicatorul mouse-ului în zona marcată, ținând apăsat și apoi eliberând butonul mouse-ului. După aceea, aplicația este mutată în fundal.

La Scanări avansate sunt disponibile opțiunile de scanare următoare:

ICON_CUSTOM_SCAN Scanare personalizată

Scanarea particularizată vă permite să specificați parametri de scanare precum țintele și metodele de scanare. Avantajul scanării personalizate constă în capacitatea de a configura detaliat parametrii. Faceți clic pe rotiță pentru a seta parametrii. Configurațiile pot fi salvate în profiluri de scanare definite de utilizator, care pot fi utile dacă scanarea se efectuează în mod repetat cu aceiași parametri.

ICON_REMOVABLE_SCAN Scanare unități media portabile

Similară cu opțiunea Scanați-vă computerul – lansează rapid o scanare a unităților media portabile (cum ar fi CD/DVD/USB) conectate în mod curent la computer. Acest lucru poate fi util când conectați o unitate flash USB la un computer și doriți să-i scanați conținutul pentru a detecta programele malware și alte amenințări eventuale.

Acest tip de scanare mai poate fi inițiat făcând clic pe Scanare personalizată, selectând Unități media portabile în meniul vertical Ținte de scanare și făcând clic pe Scanare.

ICON_REPEAT_SCAN Repetare ultima scanare

Vă permite să lansați rapid scanarea efectuată anterior utilizând aceleași setări cu care s-a executat.

Puteți selecta una dintre opțiunile Nicio acțiune, Închidere, Repornire dacă este necesar, Repornire, Repornire forțată, dacă este necesar sau Repornire forțată în meniul vertical Acțiune după scanare. Acțiunile Veghe sau Hibernare sunt disponibile, în funcție de setările pentru „Alimentare și repaus” ale sistemului de operare sau de funcționalitățile computerului/laptopului. Acțiunea selectată va fi demarată după ce toate scanările în curs de executare vor fi încheiate. Când este selectată opțiunea Închidere, se afișează o fereastră de dialog pentru confirmarea închiderii cu un interval de expirare de 30 de secunde (faceți clic pe Revocare pentru a dezactiva închiderea solicitată). Consultați Opțiuni de scanare avansate pentru mai multe detalii.


note

Vă recomandăm să executați o scanare computer cel puțin o dată pe lună. Scanarea se poate configura ca sarcină programată în Instrumente > Mai multe instrumente > Orar. Cum programez o scanare săptămânală a computerului?