Inspector de rețea

Inspector de rețea poate ajuta la identificarea vulnerabilităților din rețeaua de reședință (de exemplu, porturile deschise sau o parolă slabă pentru router). De asemenea, vă furnizează o listă a dispozitivelor conectate, având dispozitivele clasificate după tip (de exemplu, imprimantă, router, dispozitiv mobil etc.) pentru a vedea ce este conectat la rețeaua dvs. (de exemplu, consolă de jocuri, dispozitive IoT sau alte dispozitive inteligente de uz rezidențial).

Inspector de rețea vă ajută să identificați vulnerabilitățile unui router și sporește nivelul de protecție atunci când vă conectați la o rețea străină.

Modulul Inspector de rețea nu reconfigurează routerul în locul dvs. Va trebui să efectuați personal modificările, folosind interfața specializată a routerului. Routerele rezidențiale sunt foarte vulnerabile la programele malware utilizate pentru a lansa atacuri distribuite de tip refuz serviciu (DDoS). Dacă utilizatorul nu a modificat parola implicită a routerului, hackerii o vor putea ghici cu ușurință și apoi se pot conecta la routerul dvs. și îl pot reconfigura sau vă pot compromite rețeaua.


warning

Recomandăm cu insistență crearea unei parole puternice, care este suficient de lungă și include cifre, simboluri și majuscule. Pentru a face parola mai dificil de spart, utilizați o combinație de tipuri diferite de caractere.

Fiecare dispozitiv care este conectat la rețea este afișat într-o vizualizare listă, cu informații de bază. Faceți clic pe un anumit dispozitiv pentru a edita dispozitivul sau pentru a vedea informații detaliate despre dispozitiv.

Meniul vertical Rețele vă permite să filtrați dispozitivele pe baza următoarelor criterii:

Dispozitive conectate la o anumită rețea

Dispozitivele conectate la Toate rețelele

Dispozitive fără categorie

Pentru a afișa toate dispozitivele conectate într-o vizualizare tip sonar, faceți clic pe pictograma sonar ICON_RADAR_VIEW. Mutați cursorul peste pictograma unui dispozitiv pentru a vedea informații de bază, cum ar fi numele rețelei și ultima oară când a fost detectat. Faceți clic pe pictograma dispozitivului pentru a edita dispozitivul sau pentru a vedea informații detaliate despre dispozitiv. Dispozitivele conectate recent sunt arătate mai aproape de router, pentru ca dvs. să le puteți observa cu ușurință.

Faceți clic pe Scanați rețeaua pentru a efectua manual o scanare a rețelei la care sunteți conectat. Opțiunea Scanați rețeaua este disponibilă numai pentru rețelele setate ca rețea privată (de reședință) în Windows.

Puteți alege următoarele opțiuni de scanare:

Scanați totul

Scanați numai routerul

Scanați numai dispozitivele


warning

Efectuați scanările rețelei numai asupra rețelei dvs. de reședință! Dacă efectuați procedura asupra altor rețelele, luați în considerare pericolele potențiale.

PAGE_HOMENETWORK

După finalizarea scanării se va afișa o notificare cu o legătură către informații de bază despre dispozitiv sau puteți face dublu clic pe dispozitivul suspect în vizualizare în listă sau vizualizarea de tip sonar. Faceți clic pe Depanare pentru a vedea comunicațiile blocate recent. Informații suplimentare despre depanarea protecției firewall.

Există două tipuri de notificări afișate de modulul Inspector de rețea:

Dispozitiv nou conectat la rețea– se afișează dacă un dispozitiv care nu a mai fost detectat se conectează la rețea în timp ce utilizatorul este conectat.

S-au găsit dispozitive noi în rețea– se afișează dacă vă reconectați la rețeaua de reședință și este prezent un dispozitiv care nu a mai fost detectat.


note

Ambele tipuri de notificare vă informează dacă un dispozitiv neautorizat încearcă să se conecteze la rețea. Faceți clic pe Vizualizare dispozitiv pentru a afișa detaliile dispozitivelor.

Ce înseamnă pictogramele de pe dispozitivele din modulul Inspector de rețea?

ICON_STAR

Pictograma stea galbenă indică dispozitive care sunt noi în rețea sau care au fost detectate de ESET pentru prima dată.

ICON_CAUTION

Pictograma de avertizare galbenă indică faptul că routerul ar putea conține vulnerabilități. Faceți clic pe pictograma din produs pentru informații mai detaliate despre această problemă.

ICON_WARNING

Pictograma roșie de avertizare indică dispozitivelor faptul că routerul conține vulnerabilități și ar putea fi infectat. Faceți clic pe pictograma din produs pentru informații mai detaliate despre această problemă.

ICON_INFO

Pictograma albastră poate apărea atunci când produsul ESET are informații suplimentare pentru router, dar nu necesită atenție imediată, deoarece nu există riscuri de securitate. Faceți clic pe pictograma din produs pentru informații mai detaliate.