Notificări | Inspector de rețea

Mai jos sunt prezentate câteva notificări care pot fi afișate atunci când ESET Smart Security Premium detectează probleme de vulnerabilitate pe router. Fiecare notificare conține o scurtă descriere și furnizează câteva soluții sau pași care trebuie urmați pentru a minimiza riscul de vulnerabilitate a routerului. Dacă nu sunteți familiarizat cu modificările routerului, vă recomandăm să contactați producătorul routerului sau furnizorul de internet.

MONITOR_ORANGE S-a găsit o vulnerabilitate potențială

Este posibil ca routerul dvs. să conțină vulnerabilități cunoscute care îl pot face ușor de atacat și de exploatat. Actualizați firmware-ul router-ului.

MONITOR_RED S-a găsit o vulnerabilitate

Router-ul dvs. conține vulnerabilități cunoscute care îl fac ușor de atacat și de exploatat. Actualizați firmware-ul router-ului.

MONITOR_RED Amenințare găsită

Router-ul dvs. este infectat cu software rău intenționat. Reporniți router-ul și repetați scanarea.

MONITOR_RED Parolă slabă pentru router

Parola de pe router-ul dvs. este slabă și poate fi ghicită cu ușurință de către o altă persoană. Schimbați parola din router.

MONITOR_ORANGE Redirecționare la rețea rău intenționată

Traficul Internet pare să fie redirecționat către site-uri Web rău intenționate. Acest lucru poate însemna că router-ul este compromis. Schimbați setarea de server DNS din router.

MONITOR_ORANGE Servicii de rețea deschisă

Router-ul execută servicii de rețea care pot fi exploatate de către alte persoane. Cauza poate fi o configurație slabă sau un router compromis. Verificați configurația router-ului.

MONITOR_RED Servicii sensibile de rețea deschisă

Router-ul execută servicii sensibile de rețea care pot fi exploatate de către alte persoane. Cauza poate fi o configurație slabă sau un router compromis. Verificați configurația router-ului.

MONITOR_ORANGE Firmware depășit

Firmware-ul de pe router este depășit și poate conține vulnerabilități. Actualizați firmware-ul de pe router.

MONITOR_RED Setare rău intenționată pentru router

Acest server DNS pe care îl utilizați este dăunător și vă poate trimite la site-uri Web periculoase. Acest lucru poate însemna că router-ul este compromis. Schimbați setarea de server DNS din router.

icon_details_hover Servicii de rețea

Router-ul dvs. execută servicii comune de rețea. Acestea sunt necesare rețelei și probabil că sunt sigure. Verificați configurația router-ului.