Protecție rețea

Găsiți opțiunile de configurare pentru protecția rețelei în panoul Setare de sub Protecție rețea.

Pentru a pune în pauză sau a dezactiva module de protecție individuale, faceți clic pe pictograma barei cu glisor MODULE_ENABLED.


warning

Dezactivarea modulelor de protecție poate scădea nivelul de protecție pentru computerul dvs.

PAGE_EPFW_MAIN_SETTINGS

Firewall – Aici puteți regla modul de filtrare pentru protecția componentei ESET Firewall. Pentru a accesa setări mai detaliate, faceți clic pe pinionul GEAR > Configurare lângă Firewall sau apăsați pe F5 pentru a accesa Setare avansată.

Configurare – deschide fereastra Firewall în Setări avansate, unde puteți defini modul în care componenta Firewall va gestiona comunicarea în rețea.

Pauză firewall (se permite tot traficul) – este opusul blocării traficului de rețea în totalitate. Dacă aceasta este selectată, toate opțiunile de filtrare ale componentei Firewall sunt dezactivate și toate conexiunile de intrare și de ieșire sunt permise. Faceți clic pe Activare firewall pentru a reactiva protecție firewall atunci când Filtrare trafic rețea este în acest mod.

Blocare a întregului trafic – componenta Firewall va bloca toate comunicațiile la intrare și ieșire. Utilizați această opțiune numai dacă suspectați riscuri de securitate majore, care necesită deconectarea sistemului de la rețea. Dacă filtrarea traficului de rețea este în modul Blocare a întregului trafic, faceți clic pe Oprește blocarea întregului trafic pentru a readuce protecția firewall la funcționarea normală.

Mod Automat – (dacă s-a activat alt mod de filtrare) – faceți clic pentru a modifica modul de filtrare la modul de filtrare automat (cu reguli definite de utilizator).

Mod Interactiv – (dacă s-a activat alt mod de filtrare) - faceți clic pentru a modifica modul de filtrare la modul de filtrare interactiv.

Protecție împotriva atacurilor de rețea (IDS) – Analizează conținutul traficului de rețea și protejează împotriva atacurilor de rețea. Traficul considerat dăunător va fi blocat. ESET Smart Security Premium vă va informa când vă conectați la o rețea wireless neprotejată sau la o rețea cu protecție slabă.

Protecție Botnet – detectează rapid și corect programele malware din sistem.

Rețele conectate – prezintă rețelele la care s-au conectat adaptoarele de rețea. După ce faceți clic pe legătura de sub numele rețelei, vi se va solicita să selectați un tip de protecție (strict sau permis) pentru rețeaua la care v-ați conectat prin adaptorul de rețea. Această setare definește cât de accesibil este computerul dvs. pentru alte computere din rețea.

Listă neagră temporară cu adrese IP – vizualizați o listă de adrese IP care au fost detectate ca surse ale unor atacuri și care au fost adăugate la lista neagră în vederea blocării conexiunilor o anumită perioadă. Pentru informații suplimentare, faceți clic pe această opțiune și apăsați pe F1.

Expert depanare – vă ajută să rezolvați probleme de conectivitate cauzate de componenta ESET Firewall. Pentru informații mai detaliate, consultați Expert depanare.