Conexiuni rețea

În secțiunea Conexiuni rețea, puteți vizualiza lista conexiunilor active și în așteptare. Acest lucru vă ajută să controlați toate aplicațiile care stabilesc conexiuni la ieșire.

PAGE_EPFW_STATUS

Faceți clic pe pictograma grafic ICON_GRAPH pentru a deschide Activitate rețea.

În prima linie sunt afișate numele aplicației și viteza de transfer a datelor. Pentru a vedea lista conexiunilor efectuate de aplicație (și informații detaliate), faceți clic pe >.

Coloane

Aplicație/IP local – numele aplicației, adresele IP locale și porturile de comunicare.

IP la distanță – adresa IP și numărul de port pentru un anumit computer la distanță.

Protocol – protocolul de transfer utilizat.

Viteză încărcare/Viteză descărcare – viteza curentă a datelor la ieșire și la intrare.

Trimise/Primite – cantitatea de date schimbate în cadrul conexiunii.

Afișare detalii – alegeți această opțiune pentru a afișa informații detaliate despre conexiunea selectată.

Faceți clic dreapta pe o conexiune pentru a vedea opțiunile suplimentare care includ:

Rezolvare nume gazde – dacă este posibil, toate adresele de rețea sunt afișate în format DNS, nu în format adresă numerică IP.

Afișare numai conexiuni TCP – lista afișează numai conexiunile care aparțin suitei de protocoale TCP.

Afișare conexiuni monitorizate – selectați această opțiune pentru a afișa numai conexiunile unde nu este stabilită în prezent nicio comunicare, dar sistemul a deschis un port și așteaptă o conexiune.

Afișare conexiuni în interiorul computerului – selectați această opțiune pentru a afișa numai conexiunile la care partea aflată la distanță este sistemul local - denumite conexiuni localhost.

Viteză reîmprospătare – alegeți frecvența de reîmprospătare a conexiunilor active.

Reîmprospătare acum – reîncarcă fereastra Conexiuni rețea.

Următoarele opțiuni sunt disponibile numai după ce faceți clic pe o aplicație sau pe un proces, nu pe o conexiune activă:

Întrerupe temporar comunicarea pentru proces – respinge conexiunile curente pentru respectiva aplicație. Dacă este stabilită o nouă conexiune, protecția firewall folosește o regulă predefinită. Descrierea setărilor se află în secțiunea Configurare și utilizare reguli.

Permite temporar comunicarea pentru proces – permite conexiunile curente pentru respectiva aplicație. Dacă este stabilită o nouă conexiune, protecția firewall folosește o regulă predefinită. Descrierea setărilor se află în secțiunea Configurare și utilizare reguli.