Lucrul cu ESET Smart Security Premium

Opțiunile de setare ale produsului ESET Smart Security Premium vă permit să ajustați nivelurile de protecție pentru computer și rețea.

PAGE_SETUP

Meniul Setare este împărțit în secțiunile următoare:

ICON_COMPUTER_PROTECTION Protecție computer

ICON_INTERNET_PROTECTION Protecție internet

ICON_NETWORK_PROTECTION Protecție rețea

ICON_SECURITY_TOOLS Instrumente de securitate
 

Faceți clic pe o componentă pentru a regla setările avansate ale modulului de protecție corespunzător.

Setarea Protecție computer vă permite să activați sau să dezactivați componentele următoare:

Protecție în timp real pentru sistemul de fișiere – toate fișierele sunt scanate pentru a depista cod rău intenționat în momentul în care sunt deschise, create sau executate.

ESET LiveGuard adaugă un strat de protecție bazat pe cloud special conceput pentru a limita amenințările noi.

oProtecție proactivă – Blochează executarea până la primirea rezultatului analizei ESET LiveGuard. Dacă doriți să deblocați fișierul care este analizat, faceți clic dreapta pe fișier și faceți clic pe Deblocare fișier analizat de ESET LiveGuard.

Control dispozitiv – acest modul vă permite să scanați, să blocați sau să reglați filtrele/permisiunile extinse și să selectați modul în care utilizatorul poate accesa și utiliza un anumit dispozitiv (CD/DVD/USB...).

HIPS – sistemul HIPS monitorizează evenimentele din sistemul de operare și reacționează la acestea conform unui set de reguli particularizat.

Mod Gamer – activează sau dezactivează modul Gamer. veți primi un mesaj de avertizare (risc potențial de securitate) și fereastra principală va deveni portocalie după activarea mod pentru jocuri.

Protecție camere Web – controlează procesele și aplicațiile care accesează camera conectată la computer.

Setarea Protecție internet vă permite să activați sau să dezactivați componentele următoare:

Protecție acces Web – Dacă se activează, se scanează de cod dăunător tot traficul prin HTTP sau HTTPS.

Protecție client e-mail – monitorizează comunicările prin email primite prin protocoalele POP3(S) și IMAP(S).

Protecție Antispam – scanează mesajele de email nesolicitate, adică mesajele spam.

Protecție Anti-Phishing – filtrează site-urile Web suspectate de distribuirea unui conținut cu intenția de a convinge utilizatorii să trimită informații confidențiale.

Secțiunea Protecție rețea vă permite să activați sau să dezactivați componenta Firewall, protecția împotriva atacurilor de rețea (IDS) și protecția Botnet.

Configurarea instrumentelor de securitate vă permite să ajustați următoarele module:

Protecție plăți prin bancă – Adaugă un nivel suplimentar de protecție pentru browser, pentru a vă proteja datele financiare în timpul tranzacțiilor online. Activați Securizați toate browserele pentru a lansa toate browserele web acceptate într-un mod securizat. Pentru mai multe informații, consultați Protecție plăți prin bancă.

Control parental – Modulul Control parental vă protejează copiii blocând conținutul inadecvat sau dăunător de pe internet.

Anti-Theft – Activați ESET Anti-Theft pentru a vă proteja computerul în caz de pierdere sau furt.

Secure Data – Când ESET Secure Data este activat, puteți cripta datele pentru a preveni utilizarea necorespunzătoare a informațiilor private și confidențiale.

Password ManagerPassword Manager vă protejează și stochează parolele și datele cu caracter personal.

Controlul parental vă permite să blocați paginile Web care pot conține materiale potențial ofensatoare. În plus, părinții pot interzice accesul la peste 40 de categorii predefinite de site-uri Web și peste 140 de subcategorii.

Pentru a reactiva o componentă de securitate dezactivată, faceți clic pe cursorul MODULE_DISABLED, astfel încât să afișeze un marcaj de selectare verde MODULE_ENABLED.


note

Când dezactivați protecția utilizând această metodă, toate modulele de protecție dezactivate se vor activa după repornirea computerului.

Opțiunile suplimentare sunt disponibile în partea de jos a ferestrei de setare. Utilizați legătura Setări avansate pentru a seta parametri mai detaliați pentru fiecare modul. Utilizați Importare/exportare setări pentru a încărca parametrii de setare utilizând un fișier de configurare .xml sau pentru a salva parametrii de setare actuali într-un fișier de configurare.