Gestionare regulă HIPS

O listă cu regulile definite de utilizator și adăugate automat din sistemul HIPS. Detalii suplimentare despre crearea regulilor și operațiunile HIPS se pot găsi în capitolul Setări pentru regulă HIPS. Consultați și Principiul general al HIPS.

Coloane

Regulă – nume de regulă definit de utilizator sau ales automat.

Activată – Dezactivați bara cu glisor dacă doriți să păstrați regula în listă, dar nu doriți să o utilizați.

Acțiune – regula specifică o acțiune - Permitere, Blocare sau Întreabă – care trebuie efectuată dacă sunt îndeplinite condițiile.

Surse – regula se va utiliza numai dacă evenimentul este declanșat de o aplicație (sau aplicații).

Ținte – regula va fi utilizată numai dacă operațiunea este corelată cu un anumit fișier, o anumită aplicație sau o anumită intrare de registry.

Severitate înregistrare în log – dacă activați această opțiune, informațiile despre această regulă se vor scrie în Log HIPS.

Notificare – se afișează o fereastră pop-up mică în colțul din dreapta-jos dacă este declanșat un eveniment.

Elemente de control

Adăugare – creează o regulă nouă.

Editare – vă permite să editați intrările selectate.

Ștergere – elimină intrările selectate.

Prioritatea regulilor HIPS

Nu există opțiuni pentru ajustarea nivelului de prioritate pentru regulile HIPS folosind butoane sus/jos (ca pentru Reguli firewall, unde regulile sunt executate de la începutul spre sfârșitul listei).

Toate regulile pe care le creați au aceeași prioritate

Cu cât o regulă este mai specifică, cu atât prioritatea ei este mai mare (de exemplu, o regulă pentru o anumită aplicație are o prioritate mai mare decât o regulă pentru toate aplicațiile)

La nivel intern, HIPS conține reguli cu prioritate mai mare care nu vă sunt accesibile (de exemplu, nu puteți să anulați regulile definite pentru Auto-protecție)

O regulă pe care o creați și care este posibil să vă blocheze sistemul de operare nu va fi aplicată (va avea prioritatea cea mai mică)