Fereastra interactivă HIPS

Fereastra de notificare HIPS vă permite să creați o regulă în baza unor acțiuni noi pe care HIPS le detectează și să definiți apoi condițiile în care permiteți sau interziceți acțiunea respectivă.

Regulile create în fereastra de notificare sunt considerate echivalentul regulilor create manual. O regulă creată într-o fereastră de notificare poate fi mai puțin specifică decât regula care a declanșat fereastra de dialog respectivă. Acest lucru înseamnă că, după crearea unei reguli în caseta de dialog, aceeași operațiune poate declanșa aceeași fereastră. Pentru mai multe informații, consultați Prioritatea regulilor HIPS.

Dacă acțiunea implicită pentru o regulă este setată la Întreabă de fiecare dată, se va afișa o fereastră de dialog de fiecare dată când se declanșează regula. Puteți alege Interzicere sau Permitere pentru operațiune. Dacă nu alegeți o acțiune în timpul acordat, se selectează o acțiune nouă în funcție de reguli.

Opțiunea Se memorează până la ieșirea din aplicație face ca acțiunea (Permitere/Refuzare) să fie utilizată până la modificarea regulilor sau a modului de filtrare, până la actualizarea modulului HIPS sau până la repornirea sistemului. Regulile temporare se vor șterge după oricare dintre aceste trei acțiuni.

Opțiunea Se creează regula și se memorează permanent va crea o regulă HIPS nouă care poate fi modificată ulterior în secțiunea Gestionare regulă HIPS (acțiunea necesită privilegii de administrare).

Faceți clic pe Detalii în partea de jos pentru a vedea ce aplicație declanșează operațiunea, care este reputația fișierului sau pentru ce tip de operațiune vi se solicită să alegeți între permitere sau interzicere.

Setările pentru parametrii mai detaliați ai regulii pot fi accesate făcând clic pe Opțiuni avansate. Opțiunile de mai jos sunt disponibile dacă alegeți Se creează regula și se memorează permanent:

Creați o regulă valabilă numai pentru această aplicație – dacă debifați această casetă de selectare, regula va fi creată pentru toate aplicațiile sursă.

Numai pentru operațiunea – alegeți operațiunile pentru fișier/aplicație/regiștri din regulă. Consultați descrierile pentru toate operațiunile HIPS.

Numai pentru ținta – alegeți țintele pentru fișier/aplicație/regiștri din regulă.


important

Notificări HIPS fără sfârșit?

Pentru a opri apariția notificărilor, schimbați modul de filtrare la Mod Automat în Setare avansată (F5) > Motor de detecție > HIPS > De bază.

DIALOG_HIPS