Excluderi

Excluderile vă permit să excludeți obiecte de la motorul de detecție. Pentru a vă asigura că sunt scanate toate obiectele, vă recomandăm să creați excluderi numai dacă este absolut necesar. Există situații în care poate fi necesar să excludeți un obiect, de exemplu, atunci când scanarea unor înregistrări mari de baze de date ar încetini computerul în timpul unei scanări sau atunci când există programe software care intră în conflict cu scanarea.

Excluderile de performanță vă permit să excludeți de la scanare fișiere și directoare. Excluderile de performanță sunt utile pentru a exclude scanarea la nivel de fișier pentru jocuri sau atunci când scanarea ar provoca un comportament anormal al fișierului sau ar spori performanțele.

Excluderile de la detectare vă permit să excludeți de la detectare obiecte, folosind numele detectării, calea obiectului sau codul hash al obiectului. Excluderile de la detectare nu exclud fișiere și directoare de la scanare așa se întâmplă în cazul excluderilor de performanță. Excluderile de la detectare exclud obiecte numai atunci când acestea sunt detectate de către motorul de detecție și o regulă corespunzătoare este prezentă în lista de excluderi.

A nu se confunda cu alte tipuri de excluderi:

Excluderi de procese – Toate operațiunile cu fișiere atribuite proceselor de aplicații excluse sunt excluse de la scanare (această opțiune ar putea fi necesară pentru a îmbunătăți viteza copierii de rezervă și disponibilitatea serviciului).

Extensii de fișier excluse

Excluderi HIPS

Filtru de excluderi pentru protecția bazată pe cloud