Trafic de rețea criptat

Dacă sistemul dvs. este configurat să utilizeze scanarea protocolului SSL, se va afișa o fereastră de dialog de solicitare a alegerii unei acțiuni în următoarele două situații:

În primul rând, dacă un site web utilizează un certificat neverificabil sau nevalid, iar ESET Smart Security Premium este configurat să întrebe utilizatorul în astfel de cazuri (în mod implicit Da pentru certificate neverificabile și Nu pentru certificate nevalide), o casetă de dialog vă va întreba dacă doriți permiterea sau blocarea conexiunii. În cazul în care certificatul nu se află în depozitul Trusted Root Certification Authorities store (TRCA), acesta este considerat ca nefiind de încredere.

În al doilea rând, dacă opțiunea Mod filtrare protocol SSL este setată la Mod interactiv, o casetă de dialog pentru fiecare site Web vă va întreba dacă doriți scanarea sau ignorarea traficului. Unele aplicații verifică dacă traficul lor SSL este modificat sau inspectat de cineva; într-un astfel de caz, ESET Smart Security Premium trebuie să ignore traficul respectiv pentru a menține aplicația funcțională.


note

Exemple ilustrate

Următoarele articole din Baza de cunoștințe ESET este posibil să fie disponibile numai în limba engleză:

Notificări privind certificatele în produsele ESET Windows Home

Mesajul „Trafic de rețea criptat: Certificatul fără încredere” este afișat atunci când se vizitează pagini web

În ambele situații, utilizatorul poate alege memorarea acțiunii selectate. Acțiunile salvate se stochează în Lista de certificate cunoscute.