Cum se adaugă o mască URL

Consultați instrucțiunile din acest dialog înainte de a introduce adresa/masca de domeniu dorită.

ESET Smart Security Premium permite utilizatorului să blocheze accesul la site-uri Web specificate și să împiedice browser-ul Internet să le afișeze conținutul. Mai mult, permite utilizatorului să specifice adrese care trebuie excluse de la verificare. Dacă numele complet al serverului la distanță nu este cunoscut sau utilizatorul dorește să specifice un întreg grup de servere la distanță, puteți folosi așa numitele măști pentru a identifica un astfel de grup. Măștile includ simbolurile „?” și „*”:

folosiți ? pentru a înlocui un simbol

folosiți * pentru a înlocui un șir text.

De exemplu *.c?m se aplică tuturor adreselor pentru care ultima parte începe cu litera c, care se termină cu litera m și care conțin un simbol necunoscut între acestea (.com, .cam etc.)

Secvența inițială „*.” este tratată special atunci când este folosită la începutul unui nume de domeniu. Metacaracterul * nu caută în acest caz potriviri pentru caracterul bară oblică („/”). Aceasta pentru a preveni evitarea măștii, de exemplu, masca *.domain.com nu va fi corespunde http://anydomain.com/anypath#.domain.com (such suffix can be appended to any URL without affecting the download). În al doilea rând, „*.” caută corespondențe pentru orice șir necompletat în acest caz special. Aceasta pentru a permite găsirea corespondenței pentru orice subdomenii folosind o singură mască. De exemplu, masca *.domain.com va returna și corespondențele http://domain.com. Utilizarea *domain.com nu este corectă, deoarece va returna și corespondențele http://anotherdomain.com.