Protecție antispam

Mesajele nesolicitate de email, denumite spam, se situează printre cele mai mari probleme ale comunicării electronice. Spamul reprezintă până la 50 la sută din toate comunicările prin email. Protecția antispam are rolul de a proteja împotriva acestei probleme. Prin combinarea mai multor principii de securitate pentru email, modulul Antispam oferă o filtrare superioară pentru a menține curată corespondența din Inbox.

CONFIG_SMON

Un principiu important pentru detectarea spamului este capacitatea de a recunoaște mesajele nesolicitate de email în baza unor adrese de încredere (lista albă) și a unor adrese spam (lista neagră) predefinite. Toate adresele din lista dvs. de contacte sunt adăugate automat în Lista albă, la fel ca și toate celelalte adrese pe care le marcați ca fiind sigure.

Principala metodă utilizată pentru a detecta spam este scanarea proprietăților mesajelor de email. Mesajele primite sunt scanate după criterii antispam elementare (definițiile mesajelor, euristică statistică, algoritmi de recunoaștere și alte metode unice), iar valoarea rezultată a indexului determină dacă un mesaj este spam sau nu.

Pornire automată protecție antispam pentru clientul de email – atunci când această opțiune este activată, protecția antispam se va activa automat la pornirea sistemului.

Permitere scanare avansată antispam – se vor descărca periodic date antispam suplimentare, sporindu-se capacitatea antispam și producându-se rezultate mai bune.

Protecția antispam din ESET Smart Security Premium vă permite să setați diferiți parametri pentru lucrul cu liste de email. Opțiunile sunt următoarele:

Procesare mesaje

Adaugă text la subiect email – Vă permite să adăugați un șir de prefix personalizat în linia Subiect din mesajele ce au fost clasificate ca spam. Textul implicit este „[SPAM]”.

Mutare mesaje în directorul spam – atunci când este această opțiune este activată, mesajele spam vor fi mutate în directorul implicit de mesaje email nedorite, iar mesajele reclasificate ca nefiind spam vor fi mutate în Inbox. Atunci când faceți clic dreapta pe un mesaj de email și selectați ESET Smart Security Premium din meniul contextual, puteți alege din opțiunile aplicabile.

Utilizare director – specificați directorul particularizat unde doriți să mutați mesajele e-mail infectate atunci când sunt detectate.

Marcare mesaje spam ca citite – activați această opțiune pentru a marca automat mesajul spam ca fiind citit. Vă va ajuta să vă concentrați atenția asupra mesajelor „curate”.

Marcare mesajele reclasificate ca necitite – mesajele care inițial au fost clasificate ca spam, dar marcate ulterior ca fiind „curate”, vor fi afișate ca necitite.

Scriere în log analiză spam – motorul antispam ESET Smart Security Premium atribuie un punctaj de spam fiecărui mesaj scanat. Mesajul va fi înregistrat în logul antispam (ESET Smart Security Premium > Instrumente > Fișiere log > Protecție antispam).

Niciunul – punctajul generat de scanarea antispam nu va fi scris în jurnal.

Reclasificate și marcate ca spam – selectați această opțiune dacă doriți să înregistrați un punctaj de spam pentru mesajele marcate ca SPAM.

Toți – toate mesajele vor fi înregistrate în log împreună cu un punctaj spam.


note

Atunci când faceți clic pe un mesaj în dosarul de mesaje de email nedorite, puteți selecta Reclasificare mesaje selectate ca NU este spam și mesajul va fi mutat în Inbox. Atunci când faceți clic pe un mesaj pe care îl considerați spam în Inbox, selectați Reclasificare mesaje ca spam și mesajul va fi mutat în directorul de mesaje de email nedorite. Puteți să selectați mai multe mesaje și să efectuați acțiunea simultan pentru toate aceste mesaje.


note

ESET Smart Security Premium acceptă protecție antispam pentru Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Mail și Windows Live Mail.