Unități media portabile

ESET Smart Security Premium asigură scanarea automată a unităților media portabile (CD/DVD/USB/...). Acest lucru poate fi util dacă administratorul computerului dorește să prevină folosirea de către utilizatori a unităților media portabile cu conținut nesolicitat.

Atunci când se introduce o unitate media portabilă, iar opțiunea Afișare opțiuni de scanare este configurată în ESET Smart Security Premium, se va afișa următorul dialog:

AMON

Opțiunile pentru acest dialog sunt:

Scanați acum – se va declanșa scanarea unității media portabile.

Nu se scanează – Unitățile media portabile nu vor fi scanate.

Setare – Deschide secțiunea Setare avansată.

Se utilizează întotdeauna opțiunea selectată – dacă această opțiune este selectată, se va efectua aceeași acțiune la următoarea introducere a unei unități media portabile.

În plus, ESET Smart Security Premium dispune de funcția de control a dispozitivului, care vă permite să definiți regulile de utilizare a dispozitivelor externe pe un anumit computer. Detalii suplimentare despre controlul dispozitivelor puteți găsi în secțiunea Control dispozitiv.


Pentru a accesa setările pentru scanarea unităților media portabile, deschideți Setare avansată (F5) > Motor de detecție > Scanări malware > Unități media portabile.

Acțiune de aplicat după inserarea unităților media portabile – Selectați acțiunea implicită care se va efectua la inserarea unui dispozitiv media portabil în computer (CD/DVD/USB). Alegeți acțiunea dorită care se va efectua la inserarea unei unități media portabile în computer:

Nu se scanează – nu se va efectua nicio acțiune, iar fereastra Dispozitiv nou detectat nu se va deschide.

Scanare automată dispozitiv – Se va efectua o scanare computer a dispozitivului media portabil introdus.

Afișare opțiuni de scanare – Deschide secțiunea de setare Unități media portabile.