Lucrul cu conturi de utilizator

Fereastra are trei file:

Generalități

Faceți clic pe bara glisorului lângă Activat pentru a activa Controlul parental pentru contul Windows selectat mai jos.

Mai întâi, Selectați un cont de sistem pentru computer. Restricțiile setate în Control parental afectează numai conturile Windows standard. Conturile administrative pot anula restricțiile.

În cazul în care contul este utilizat de un părinte, selectați Cont părinte.

Setați Ziua de naștere a copilului pentru cont, pentru a stabili nivelul de acces și a seta reguli de acces pentru paginile web corespunzătoare vârstei.

Severitate înregistrare în log

ESET Smart Security Premium salvează toate evenimente importante într-un fișier log care poate fi vizualizat direct în meniul principal. Faceți clic pe Instrumente > Mai multe instrumente > Fișiere log, apoi selectați Control parental în meniul vertical Jurnal scanare.

Diagnostic – înregistrează informațiile necesare pentru reglarea fină a programului.

Informații – înregistrează mesajele informative, inclusiv excepțiile permise și blocate, plus toate înregistrările de mai sus.

Avertisment – înregistrează erori critice și mesaje de avertisment.

Niciunul – nu se vor înregistra loguri.

Excepții

Crearea unei excepții poate permite sau refuza accesul unui utilizator la site-uri Web care nu se află în lista excepțiilor. Acest lucru este util dacă doriți să controlați accesul la anumite site-uri web în loc să utilizați categorii. Excepțiile create pentru un cont pot fi copiate și utilizate pentru un alt cont. Acest lucru poate fi util atunci când doriți să creați reguli identice pentru copiii de vârste apropiate.

Faceți clic pe Adăugare pentru a crea o excepție nouă. Specificați Acțiunea (de exemplu, Blocare) utilizând meniul vertical, tastați adresa URL a site-ului Web căruia i se aplică această excepție și faceți clic pe OK. Excepția va fi adăugată la lista excepțiilor existente având afișată starea.

Adăugare – creează o excepție nouă.

Editare – puteți edita adresa URL a site-ului Web sau Acțiunea excepției selectate.

Ștergere – elimină excepția selectată.

Copiere – selectați un utilizator în meniul vertical de la care doriți să copiați excepția creată.

PANEL_PARENTAL_WEB_EXCEPTIONS

Excepțiile definite aici anulează categoriile definite pentru conturile selectate. De exemplu, în cazul în care contul are blocată categoria Știri, însă ați definit o pagină Web de știri ca fiind o excepție permisă, contul poate accesa această pagină Web. Puteți vizualiza orice modificare efectuată aici în secțiunea Excepții.

Categorii

În fila Categorii puteți defini categorii generale de site-uri Web pe care doriți să le blocați sau să le permiteți pentru fiecare cont. Bifați caseta de selectare de lângă o categorie pentru a o permite. Dacă nu bifați caseta de selectare, categoria nu va fi permisă pentru contul respectiv.

Copiere – vă permite să copiați o listă cu categoriile blocate sau permise dintr-un cont existent modificat.

PANEL_PARENTAL_CATEGORIES