Se redirecționează

ESET Smart Security Premium poate trimite automat e-mailuri de notificare dacă are loc un eveniment cu nivelul de detalii selectat. Deschideți Setare avansată (F5) > Notificări > Redirecționare șu activați Redirecționare notificări către e-mail pentru a activa notificările prin e-mail.

CONFIG_NOTICE

În meniul vertical Detalii minime pentru notificări puteți selecta nivelul de gravitate de pornire al notificărilor de trimis.

Diagnostic – înregistrează informațiile necesare pentru reglajul fin al programului și toate înregistrările de mai sus.

Informativ – înregistrează mesajele informative, cum ar fi evenimentele nestandard de rețea, inclusiv mesajele privind actualizarea cu succes plus toate înregistrările de mai sus.

Avertismente – înregistrează erorile critice și mesajele de avertizare (tehnologia Antistealth nu se execută corect sau actualizarea nu a reușit).

Erori – înregistrează erorile (componenta Protecție documente nu este pornită) și erorile critice.

Critic – înregistrează numai erorile critice (de exemplu, Eroare la pornirea protecției antivirus sau Amenințare găsită).

Trimite fiecare notificare într-un e-mail separat – atunci când această opțiune este activată, destinatarul va primi un e-mail nou pentru fiecare notificare individuală. Acest lucru poate cauza primirea unui număr mare de e-mailuri într-o perioadă scurtă de timp.

Intervalul după care vor fi trimise email-uri de notificare noi (min) – intervalul în minute după care notificările noi vor fi trimise prin email. Dacă setați această valoare la 0, notificările vor fi trimise imediat.

Adresa expeditorului – Specificați adresa expeditorului care va fi afișată în antetul mesajelor de email de notificare.

Adresele destinatarului – specificați adresele destinatarilor care vor fi afișate în antetul e-mailurilor de notificare. Se acceptă valori multiple. Utilizați punct și virgulă ca separator.

Serverul SMTP

Server SMTP – serverul SMTP utilizat pentru trimiterea notificărilor (de exemplu, smtp.provider.com:587, portul predefinit este 25).


note

Serverele SMTP cu criptare TLS sunt acceptate de ESET Smart Security Premium.

Nume utilizator și Parolă – Dacă serverul SMTP necesită autentificare, aceste câmpuri trebuie completate cu un nume de utilizator și o parolă valide pentru a se permite accesul la serverul SMTP.

Activare TLS – Secure Alert și notificări folosind criptarea TLS.

Testare conexiune SMTP – Se va trimite un mesaj e-mail de test către adresa de e-mail a destinatarului. Trebuie să completați valorile pentru Server SMTP, Nume utilizator, Parolă, Adresa expeditorului și Adresele destinatarilor.

Format mesaje

Comunicările între program și un utilizator la distanță sau un administrator de sistem se fac prin mesaje email sau LAN (utilizând serviciul de mesagerie Windows). Formatul implicit al mesajelor de alertă și notificărilor va fi optim în majoritatea cazurilor. În unele împrejurări, este posibil să trebuiască să modificați formatul mesajelor de evenimente.

Format pentru mesaje evenimente – Format al mesajelor despre evenimente care se afișează pe computerele la distanță.

Format pentru mesajele de avertizare amenințări – alertele și mesajele de notificare despre amenințări au un format implicit predefinit. Vă recomandăm să nu modificați acest format. Totuși, în unele situații (de exemplu, dacă aveți un sistem de procesare automată a mesajelor de email), este posibil să fiți nevoit să modificați formatul mesajului.

Set de caractere – convertește un mesaj de e-mail în codificarea caracterelor ANSI în funcție de setările regionale din Windows (de exemplu, windows-1250, Unicode (UTF-8), ACSII 7-bit sau japoneză (ISO-2022-JP)). Drept consecință, "á" se va schimba în "a", iar un simbol necunoscut se va schimba în "?".

Utilizare codare cu caractere ASCII imprimabile – sursa mesajului de email va fi codată în formatul Quoted-printable (QP) care utilizează caractere ASCII și poate transmite corect caractere speciale ale alfabetului național prin email în formatul pe 8 biți (áéíóú).

%TimeStamp% – data și ora evenimentului;

%Scanner% – modulul în cauză;

%ComputerName% – numele computerului unde a apărut alerta;

%ProgramName% – programul care a generat alerta;

%InfectedObject% – numele fișierului infectat, mesajului infectat etc.

%VirusName% – identificarea infectării;

%Action% – Acțiunea efectuată împotriva infiltrării

%ErrorDescription% – descrierea unui eveniment care nu are legătură cu un virus.

Cuvintele cheie %InfectedObject% și %VirusName% se utilizează numai în mesajele de avertizare privind amenințările, iar %ErrorDescription% se utilizează numai în mesajele privind evenimentele.