Configurația de scriere în log

Configurația ESET Smart Security Premium de scriere în log este accesibilă în fereastra meniului principal. Faceți clic pe Setare > Setări avansate > Instrumente > Fișiere log. Secțiunea loguri este utilizată pentru a defini modul de gestionare a logurilor. Programul șterge automat logurile vechi pentru a economisi spațiu pe hard disk. Puteți specifica următoarele opțiuni pentru fișiere log:

Detalii minime la scriere în log – specifică nivelul minim de detalii pentru evenimentele de înregistrat.

Diagnostic – înregistrează informațiile necesare pentru reglajul fin al programului și toate înregistrările de mai sus.

Informativ – înregistrează mesajele informative, inclusiv mesajele privind actualizarea cu succes plus toate înregistrările de mai sus.

Avertismente – înregistrează erori critice și mesaje de avertisment.

Erori – se vor înregistra erori precum „Eroare la descărcarea fișierului” și erorile critice.

Critice – înregistrează numai erorile critice (erori la pornirea protecției antivirus, Firewalletc...).


note

Vor fi înregistrate toate conexiunile blocate atunci când selectați nivelul de detalii Diagnostic.

Înregistrările din log mai vechi decât numărul de zile specificat în câmpul Șterge automat înregistrările mai vechi de (zile) vor fi șterse automat.

Optimizează automat fișierele de log – dacă se selectează, fișierele log se vor defragmenta automat dacă procentajul este mai mare decât valoarea specificată în câmpul Dacă numărul de înregistrări nefolosite depășește (%).

Faceți clic pe Optimizare pentru a începe defragmentarea fișierelor log. În timpul acestui proces se vor șterge din log toate înregistrările necompletate, îmbunătățind astfel performanța și viteza procesării logurilor. Această îmbunătățire se poate observa mai ales dacă logurile conțin un număr mare de înregistrări.

Opțiunea Activare protocol text permite stocarea logurilor în alt format de fișier, separat de Fișiere log:

Director de destinație – directorul în care vor fi stocate fișierele log (se aplică numai pentru Text/CSV). Fiecare secțiune de log are propriul său fișier cu nume de fișier predefinit (de exemplu, virlog.txt pentru secțiunea Detectări a fișierelor log dacă utilizați pentru stocarea logurilor formatul de fișiere cu text simplu).

Tip – dacă selectați formatul de fișier Text, logurile vor fi stocate într-un fișier text; datele vor fi separate prin caractere de tabulare. Același lucru se aplică formatului de fișier CSV cu separare prin virgule. Dacă selectați Eveniment, logurile vor fi stocate în Windows Event Log (vizualizabil cu Event Viewer din Control Panel), nu într-un fișier.

Ștergere toate fișierele log – șterge toate logurile selectate curent în meniul vertical Tip. Se va afișa o notificare despre ștergerea cu succes a logurilor.


note

Pentru a se rezolva problemele mai rapid, este posibil ca ESET să vă solicite să furnizați loguri de pe computerul dvs. ESET Log Collector facilitează colectarea informațiilor necesare. Pentru mai multe informații despre ESET Log Collector, consultați articolul din baza de cunoștințe ESET.