Mod Gamer

Modul Gamer este o caracteristică destinată utilizatorilor de jocuri care doresc utilizarea neîntreruptă a software-ului, nu doresc să fie deranjați de ferestre pop-up și vor să minimizeze utilizarea CPU-ului. Modul Gamer se mai poate utiliza în timpul prezentărilor care nu pot fi întrerupte de activitatea antivirusului. Activând această caracteristică, toate ferestrele pop-up se dezactivează, iar activitatea Orarului va fi oprită în totalitate. Protecția sistemului se execută în continuare în fundal, dar nu necesită intervenția utilizatorului.

Puteți activa sau dezactiva modul Gamer în fereastra principală a programului, sub Setare > Protecție computer făcând clic peMODULE_INACTIVE sau pe MODULE_ENABLED lângă Mod Gamer. Activarea modului Gamer este un risc de securitate potențial; de aceea, pictograma stării protecției din bara de activități va deveni portocalie și se va afișa o avertizare. De asemenea, veți vedea acest avertisment în fereastra principală a programului, unde va apărea mesajul Mod pentru jocuri activ cu culoarea portocalie.

Selectați Activați mod Gamer când se execută automat aplicații pe ecran complet în Setări avansate (F5) > Instrumente > Mod Gamer pentru ca modul Gamer să pornească de fiecare dată atunci când deschideți o aplicație pe ecran complet și să se oprească după ce închideți aplicația.

Selectați Dezactivați automat mod Gamer după pentru a defini perioada de timp după care modul Gamer se va dezactiva în mod automat.


note

În cazul în care componenta Firewall este în modul Interactiv și modul Gamer este activat, este posibil să aveți probleme cu conectarea la Internet. Acest lucru poate fi problematic dacă porniți un joc care se conectează la Internet. În mod normal, vi se va solicita să confirmați o astfel de acțiune (dacă nu au fost definite reguli de comunicare sau excepții), însă interacțiunea cu utilizatorul este dezactivată în modul Gamer. Pentru a permite comunicarea, definiți o regulă de comunicare pentru orice aplicație care ar putea avea această problemă sau utilizați un alt mod de filtrare în componenta Firewall. Rețineți că, dacă modul Gamer este activat și accesați o pagină Web sau o aplicație care poate reprezenta un risc de securitate, este posibil să fie blocat fără nicio explicație sau avertizare, deoarece interacțiunea cu utilizatorul este dezactivată.