Configurare și utilizare reguli

Regulile reprezintă un set de condiții folosite pentru testarea inteligentă a tuturor conexiunilor de rețea și a tuturor acțiunilor atribuite acestor condiții. Utilizând regulile pentru componenta Firewall, puteți defini măsura luată atunci când se stabilesc conexiuni de rețea de tipuri diferite. Pentru a accesa setarea filtrării regulilor, navigați la Setare avansată (F5) > Firewall > Avansat. Unele reguli predefinite sunt legate de casetele de selectare din serviciile permise (IDS și opțiuni avansate) și nu se pot dezactiva direct, dar puteți utiliza casetele de selectare asociate pentru a efectua acest lucru.

Spre deosebire de versiunea anterioară de ESET Smart Security Premium, regulile sunt evaluate de sus în jos. Acțiunea primei reguli de potrivire se utilizează pentru fiecare conexiune de rețea care este evaluată. Aceasta este o modificare importantă a comportamentului față de versiunea anterioară, în care prioritatea regulilor era automată regulile mai specifice aveau o prioritate mai mare decât cele mai generale.

Conexiunile pot fi împărțite în conexiuni de intrare și conexiuni de ieșire. Conexiunile de intrare sunt inițiate de un computer la distanță care încearcă să stabilească o conexiune cu sistemul local. Conexiunile de ieșire funcționează în sens invers – sistemul local contactează un computer la distanță.

Dacă se detectează o comunicare necunoscută, trebuie să acordați o atenție deosebită permiterii sau interzicerii acesteia. Conexiunile nesolicitate, nesigure sau necunoscute prezintă un risc de securitate pentru sistem. Dacă se stabilește o astfel de conexiune, vă recomandăm să acordați o atenție deosebită computerului la distanță și aplicației care încearcă să se conecteze la computerul dvs. Numeroase infiltrări încearcă să obțină și să trimită date private sau să descarce alte aplicații dăunătoare pe stațiile de lucru gazdă. Componenta Firewall vă permite să detectați și să terminați aceste conexiuni.