Certificate

Pentru ca în browser/clienții de email să funcționeze corect comunicările SSL, este esențial ca în lista de certificate root cunoscute (editori) să fie adăugat certificatul root pentru ESET. Opțiunea Adaugă certificatul root la browserele cunoscute trebuie să fie activată. Selectați această opțiune pentru a adăuga automat certificatul root ESET în browserele cunoscute (de exemplu, Opera și Firefox). Pentru browserele care utilizează depozitul certificărilor de sistem (de exemplu Internet Explorer), certificatul se adaugă automat. Pentru a aplica certificatul browserelor nesuportate, faceți clic pe Vizualizare certificat > Detalii > Copiere la fișier și apoi importați-l manual în browser.

În unele cazuri, certificatul nu se poate verifica utilizând depozitul Trusted Root Certification Authorities (de exemplu VeriSign). Aceasta înseamnă că certificatul este autosemnat de către cineva (de exemplu un administrator al unui server Web sau o companie mică) și considerarea acestui certificat ca fiind de încredere nu constituie întotdeauna un risc. Majoritatea companiilor mari (de exemplu, bănci) utilizează un certificat semnat de TRCA. Dacă opțiunea Întreabă despre valabilitatea certificatului este selectată (în mod implicit), utilizatorului i se va solicita să selecteze o acțiune de efectuat la stabilirea unei comunicări criptate. Se va afișa un dialog de selectare a acțiunii, unde puteți decide să marcați certificatul ca fiind de încredere sau exclus. Dacă certificatul nu este prezent în lista TRCA, fereastra este de culoare roșie. Dacă certificatul este prezent în lista TRCA, fereastra este de culoare verde.

Puteți selecta Blochează comunicarea care utilizează certificatul pentru a se termina întotdeauna o conexiune criptată la site-ul care utilizează certificatul neverificat.

Dacă certificatul este nevalid sau alterat, înseamnă că acesta a expirat sau a fost autosemnat incorect. În acest caz, vă recomandăm să blocați comunicarea care utilizează certificatul.