Protocoale de email

Protocoalele IMAP și POP3 sunt cele mai utilizate pentru comunicarea prin e-mail într-o aplicație client de e-mail. Internet Message Access Protocol (IMAP) este un alt protocol Internet pentru recuperarea mesajelor de e-mail. IMAP are unele avantaje față de POP3, de exemplu, mai mulți clienți se pot conecta simultan la aceeași cutie poștală și pot să mențină informații despre starea mesajelor, cum ar fi dacă mesajul a fost sau nu citit, șters sau dacă s-a răspuns sau nu la el. Modulul de protecție care furnizează acest control este inițiat automat la pornirea sistemului și apoi rămâne activ în memorie.

ESET Smart Security Premium asigură protecție pentru aceste protocoale indiferent de clientul de e-mail utilizat și fără a necesita reconfigurarea clientului de e-mail. În mod implicit, se scanează toată comunicarea prin protocoalele POP3 și IMAP, indiferent care sunt porturile POP3/IMAP implicite.
Protocolul IMAP nu este scanat. Însă comunicarea cu serverul Microsoft Exchange poate fi scanată de modulul de integrare în clienți de e-mail cum ar fi Microsoft Outlook.

Vă recomandăm să păstrați activată opțiunea Activare protecție e-mail prin filtrarea protocoalelor. Pentru a configura verificarea protocoalelor IMAP/IMAPS și POP3/POP3S, accesați Setare avansată > Web și e-mail > Protecție client e-mail > Protocoale de e-mail.

ESET Smart Security Premium acceptă și scanarea protocoalelor IMAPS (prin porturile 585, 993) și POP3S (prin portul 995), care utilizează un canal criptat pentru transferarea informațiilor între server și client. ESET Smart Security Premium controlează comunicarea utilizând protocoalele SSL (Secure Socket Layer) și TLS (Transport Layer Security). Programul va scana numai traficul de la porturile definite în Porturi utilizate de protocolul IMAPS/POP3S, indiferent de versiunea sistemului de operare. Puteți adăuga și alte porturi de comunicare, dacă este necesar. Numerele de porturi trebuie să fie delimitate printr-o virgulă.

Comunicările criptate vor fi scanate în mod implicit. Pentru a vizualiza configurarea scanerului, deschideți Setare avansată > Web și e-mail > SSL/TLS..

CONFIG_EPFW_SCAN_IMAP