ESET CMD

Aceasta este o caracteristică care activează comenzi ecmd avansate. Caracteristica vă permite să exportați și să importați setări utilizând linia de comandă (ecmd.exe). Până acum, setările puteau fi exportate doar prin intermediul GUI. ESET Smart Security Premium configurația poate fi exportată într-un fișier .xml.

Atunci când ați activat ESET CMD, sunt disponibile două metode de autorizare:

Niciuna – nicio autorizare. Nu vă recomandăm această metodă deoarece permite importarea oricărei configurații nesemnate, fapt care constituie un potențial risc.

Parolă pentru setări avansate – pentru importarea unei configurații dintr-un fișier .xml aveți nevoie de o parolă; fișierul trebuie să fie semnat, (consultați secțiunea Semnarea fișierelor de configurare .xml de mai jos). Înainte de a putea importa o configurație nouă va trebui să introduceți parola specificată în secțiunea Setare acces. Dacă nu aveți configurată setarea accesului, parola nu se potrivește sau fișierul de configurație .xml nu este semnat, configurația nu va fi importată.

După ce ați activat ESET CMD, puteți utiliza linia de comandă pentru a importa sau exporta configurații ESET Smart Security Premium. Puteți face acest lucru manual sau creând un script pentru automatizare.


important

Pentru a utiliza comenzi ecmd avansate, trebuie să le executați cu privilegii de administrator sau să deschideți linia de comandă Windows (cmd) utilizând Run as administrator (Executare ca administrator). Altfel veți primi mesajul Error executing command. De asemenea, la exportarea unei configurații, trebuie să existe directorul de destinație. Comanda de exportare funcționează chiar dacă setările ESET CMD sunt dezactivate.


example

Comanda de exportare a setărilor:
ecmd /getcfg c:\config\settings.xml
 
Comanda de importare a setărilor:
ecmd /setcfg c:\config\settings.xml


note

Comenzile ecmd avansate pot fi executate doar local.

Semnarea unui fișier de configurație .xml:

1.Descărcați fișierul executabil XmlSignTool.

2.Deschideți linia de comandă Windows (cmd) utilizând Run as administrator (Executare ca administrator).

3.Navigați în locația de salvare xmlsigntool.exe

4.Executați o comandă de semnare a fișierului de configurație .xml, utilizare: xmlsigntool /version 1|2 <xml_file_path>


important

Valoarea parametrului /version depinde de versiunea ESET Smart Security Premium deținută de dvs. Utilizați /version 1 pentru versiuni ale ESET Smart Security Premium anterioare 11.1. Utilizați /version 2 pentru versiunea curentă a ESET Smart Security Premium.

5.Introduceți și reintroduceți parola pentru Setări avansate atunci când vă solicită XmlSignTool. Fișierul dvs. de configurație .xml este acum semnat și poate fi utilizat pentru importarea pe altă instanță a ESET Smart Security Premium cu ESET CMD folosind metoda de autorizare cu parolă.


example

Comanda de semnare a fișierului de configurație exportat:
xmlsigntool /version 2 c:\config\settings.xml

ecmd_xmlsigntool


note

În cazul în care parola pentru Setare acces se modifică și doriți să importați configurația semnată anterior cu vechea parolă, va trebui să semnați din nou fișierul de configurație .xml cu parola curentă. Astfel, veți putea utiliza un fișier de configurație mai vechi, fără a-l exporta pe o altă mașină pe care rula ESET Smart Security Premium înainte de import.


warning

Activarea ESET CMD fără o autorizare nu este recomandată deoarece astfel se va permite importarea oricărei configurații fără semnătură. Setați parola în Setări avansate > Interfață utilizator > Setare acces pentru a împiedica modificarea sa neautorizată de către utilizatori.