Adăugarea regulilor de control al dispozitivului

O regulă de control al dispozitivului definește acțiunea de efectuat atunci când la computer se conectează un dispozitiv care îndeplinește criteriile regulii.

CONFIG_DEVMON_RULE_EDIT_DLG

Introduceți o descriere a regulii în câmpul Nume pentru o identificare mai bună. Faceți clic pe bara cu glisor de lângă opțiunea Regulă activată pentru a dezactiva sau a activa această regulă; acest lucru poate fi util dacă nu doriți să ștergeți regula definitiv.

Tip dispozitiv

Alegeți tipul de dispozitiv extern din meniul vertical (Disk storage/Portable device/Bluetooth/FireWire/...). Informațiile despre tipul de dispozitiv este colectat din sistemul de operare și poate fi văzut în managerul de dispozitive al sistemului dacă există un dispozitiv conectat la computer. Dispozitivele de stocare inclus discuri externe sau cititoare obișnuite de carduri de memorie conectate prin USB sau FireWire. Cititoarele de carduri inteligente inclus toate cititoarele de carduri inteligente cu un circuit integrat încorporat, cum ar fi cartelele SIM sau cartelele de autentificare. Exemple de dispozitive de creare a imaginilor sunt scanerele sau camerele. Deoarece aceste dispozitive furnizează informații numai despre acțiunile lor și nu despre utilizatori, ele pot fi blocate doar global.

Acțiune

Accesul la dispozitive fără stocare poate fi permis sau blocat. În schimb, regulile pentru dispozitive de stocare permit selectarea unuia dintre drepturile următoare:

Citire/Scriere – va fi permis accesul complet la dispozitiv.

Blocare – accesul la dispozitiv va fi blocat.

Numai citire – va fi permis numai accesul pentru citirea de pe dispozitiv.

Avertizare – de fiecare dată când un dispozitiv este conectat, utilizatorul va fi notificat dacă acesta este permis/blocat și se va crea o intrare în log. Dispozitivele nu sunt memorate și se vor afișa notificări la conectările ulterioare ale aceluiași dispozitiv.

Rețineți că nu sunt disponibile toate acțiunile (permisiunile) pentru toate tipurile de dispozitive. Dacă este un dispozitiv de stocare, sunt disponibile toate cele patru acțiuni. Pentru dispozitivele care nu sunt de stocare sunt disponibile numai trei acțiuni (de exemplu, acțiunea Numai citire nu este disponibilă pentru Bluetooth, deci accesul la dispozitive Bluetooth poate fi doar permis, blocat sau avertizat).

Tip de criterii

Selectați Grup de dispozitive sau Dispozitiv.

Parametrii suplimentari arătați mai jos pot fi utilizați pentru reglarea fină a regulilor și particularizarea acestora pentru anumite dispozitive. Parametrii nu fac diferențierea între literele mari și mici:

Vânzător – filtrare după nume sau ID vânzător.

Model – Numele dispozitivului.

Număr de serie – dispozitivele externe au, în general, numere de serie proprii. În cazul unei unități CD/DVD, acesta este numărul de serie al unității media respective, nu al unității CD.


note

Dacă acești parametri nu sunt definiți, regula va ignora aceste câmpuri la verificarea potrivirii. Pentru parametrii de filtrare din toate câmpurile de text nu se face diferențierea între literele mari și mici și nu sunt acceptate metacaracterele (*, ?).


note

Pentru a vizualiza informații despre un dispozitiv, creați o regulă pentru tipul respectiv de dispozitiv, conectați dispozitivul la computer și apoi verificați detaliile despre dispozitiv în Log control dispozitiv.

Severitate înregistrare în log

ESET Smart Security Premium salvează toate evenimente importante într-un fișier log care poate fi vizualizat direct în meniul principal. Faceți clic pe Instrumente > Mai multe instrumente > Fișiere log, apoi selectați Control dispozitiv în meniul vertical Jurnal scanare.

Întotdeauna – se înregistrează în log toate evenimentele.

Diagnostic – înregistrează informațiile necesare pentru reglarea fină a programului.

Informații – înregistrează mesajele informative, inclusiv mesajele privind actualizarea cu succes plus toate înregistrările de mai sus.

Avertisment – înregistrează erori critice și mesaje de avertisment.

Niciunul – nu se vor înregistra loguri.

Listă utilizatori

Regulile pot fi limitate la anumiți utilizatori sau anumite grupuri de utilizatori prin adăugarea lor în lista Utilizatori, apăsând pe Editare lângă Listă utilizatori.

Adăugare – deschide fereastra de dialog Tipuri de obiecte: Utilizatori sau grupuri, care vă permite să selectați utilizatorii doriți.

Eliminare – elimină utilizatorul selectat de la filtrare.


important

Limitări pentru lista de utilizatori

Lista de utilizatori nu poate fi definită pentru reguli cu anumite tipuri de dispozitive:

Imprimantă USB

Dispozitiv Bluetooth

Cititor de carduri inteligente

Dispozitiv creare imagini

Modem

Port LPT/COM

Notificare utilizator – Dacă se introduce un dispozitiv care este blocat de o regulă existentă, se va afișa o fereastră de notificare.