Editor reguli de control dispozitiv

Fereastra Editor reguli de control dispozitiv afișează regulile existente și permite controlul precis al dispozitivelor externe pe care utilizatorii le conectează la computer.

CONFIG_DEVMON_RULE_DLG

Anumite dispozitive pot fi permise sau blocate pentru un utilizator sau un grup de utilizatori, în funcție de parametri suplimentari pentru dispozitiv care se pot specifica în configurarea regulii. Lista regulilor cuprinde mai multe descrieri ale unei reguli, cum ar fi numele, tipul dispozitivului extern, acțiunea de efectuat după conectarea unui dispozitiv extern la computer și înregistrarea în log a gravității. Consultați și Adăugarea regulilor de control dispozitiv.

Faceți clic pe Adăugare sau peEditare pentru a gestiona o regulă. Faceți clic pe Copiere pentru a crea o regulă nouă cu opțiuni predefinite utilizate pentru altă regulă selectată. Șirurile XML afișate când faceți clic pe o regulă se pot copia în clipboard pentru a ajuta administratorii de sistem să exporte/importe și să utilizeze aceste date, de exemplu,în .

Apăsând pe CTRL și făcând clic puteți să selectați mai multe reguli și să aplicați acțiuni precum ștergerea sau mutarea acestora în sus sau în jos în listă, pentru toate regulile selectate. Caseta de selectare Activată dezactivează sau activează o regulă; acest lucru poate fi util dacă nu doriți să ștergeți definitiv regula, în cazul în care doriți să o utilizați ulterior.

Controlul este efectuat de reguli sortate în ordinea priorității, cu regulile cu cea mai mare prioritate la început.

Înregistrările din log se pot vizualiza în fereastra principală din ESET Smart Security Premium în Instrumente. > Mai multe instrumente > Fișiere log.

Logul Control dispozitiv înregistrează toate aparițiile unde este declanșată funcția Control dispozitiv.