Server proxy

În rețelele LAN mari, comunicația între computer și Internet poate fi mediată de un server proxy. Utilizându-se această configurație, trebuie definite următoarele setări. În caz contrar, programul nu va reuși să se actualizeze automat. În ESET Smart Security Premium, setarea serverului proxy este disponibilă în două secțiuni diferite din arborele Setare avansată.

În primul rând, setările de server proxy pot fi configurate în Setare avansată din Instrumente > Server proxy. Specificarea serverului proxy la acest nivel definește setările globale de server proxy pentru toate aplicațiile ESET Smart Security Premium. Parametrii de aici vor fi utilizați de toate modulele care necesită conectare la Internet.

Pentru a specifica setările de server proxy pentru acest nivel, selectați Utilizare server proxy și introduceți adresa serverului proxy în câmpul Server proxy împreună cu numărul de port al serverului proxy.

În cazul în care comunicația cu serverul proxy necesită autentificare, selectați Serverul proxy necesită autentificare și introduceți un nume de utilizator și o parolă valide în câmpurile respective. Faceți clic pe Detectare server proxy pentru a detecta și a popula automat setările de server proxy. Se vor copia parametrii specificați în opțiunile internet pentru Internet Explorer sau Google Chrome.


note

Trebuie să introduceți manual numele de utilizator și parola în setările de server proxy.

Utilizați conexiunea directă dacă serverul proxy nu este disponibil – dacă ESET Smart Security Premium este configurat să utilizeze conexiunea proxy și nu se poate conecta la proxy, ESET Smart Security Premium va ocoli serverul proxy-ul și va comunica direct cu serverele ESET.

Setările de server proxy pot fi stabilite și în Setare actualizare avansată (Setări avansate> Actualizare > Profiluri > Actualizări > Opțiuni de conectare selectând Conectare printr-un server proxy din meniul vertical Mod proxy). Această setare se aplică pentru profilul de actualizare dat și este recomandată pentru laptopuri care primesc frecvent actualizări ale bazei de semnături virale din locații la distanță. Pentru mai multe informații despre această setare, consultați secțiunea Setare actualizare avansată.

CONFIG_PROXY_SERVER