Unitate virtuală criptată

Puteți utiliza Secure Data pentru a crea unități virtuale criptate. Nu există nicio limită în privința numărului de unități pe care le puteți crea, cât timp există spațiu disponibil pe unitatea de hard disk. Urmați pașii de mai jos pentru a crea o unitate virtuală criptată:

1.În ecranul Criptați date pe acest computer sau pe o unitate amovibilă, faceți clic pe Unitate virtuală.

2.Faceți clic pe Răsfoire pentru a selecta locația unde veți stoca unitatea virtuală.

essp_create_an_encrypted_virtual_drive

3.Introduceți un nume pentru unitatea virtuală și selectați Salvare.

4.Folosiți meniul vertical Capacitate maximă pentru a seta dimensiunea unității virtuale și faceți clic pe Continuare.

5.Setați o parolă pentru unitatea virtuală. Dacă nu doriți ca unitatea virtuală să fie decriptată în mod automat atunci când vă conectați în contul Windows, deselectați opțiunea Decriptare automată în acest cont Windows. Faceți clic pe Continuare.

essp_Secured_Data_setPassword

6.Unitatea virtuală criptată este creată și este gata de utilizare. Ea va apărea ca un disc local dacă deschideți Acest PC (Computer în Windows 7 și versiuni anterioare).

Pentru a accesa unitatea criptată după repornirea computerului, găsiți fișierul unității criptate (de tipul .eed) pe care l-ați creat și faceți clic dublu pe el. Dacă vi se solicită, introduceți parola configurată atunci când ați creat unitatea criptată. Unitatea va fi instalată și va apărea ca unitate de disc local sub Acest PC (Computer în Windows 7 și versiuni anterioare). După ce o unitate criptată este instalată ca disc local, respectivul disc local și conținutul său decriptat vor fi disponibile pentru alți utilizatori de pe respectiva mașină Windows, cât timp nu vă deconectați și nu reporniți computerul.


note

Pot șterge o unitate virtuală?

Da. Pentru a șterge o unitate virtuală criptată, urmați instrucțiunile din articolul nostru Întrebări frecvente pentru ESET Secure Data.