Hálózati hitelesítés – Szerverkonfiguráció

A hitelesítési eljárás a hitelesítendő hálózathoz csatlakoztatott bármely számítógép vagy szerver által végrehajtható. Az ESET Authentication Server alkalmazást olyan számítógépen vagy szerveren kell telepíteni, amely mindig elérhető a hitelesítéshez, valahányszor egy kliens megpróbál a hálózathoz csatlakozni. Az ESET Authentication Server alkalmazás telepítőfájlja az ESET weboldaláról tölthető le.

Az ESET Authentication Server alkalmazás letöltését követően egy párbeszédpanel jelenik meg (az alkalmazás bármikor elindítható a Start > Programok > ESET > ESET Authentication Server paranccsal).

A hitelesítési szerver konfigurálásához írja be a hitelesítési zóna nevét, a szerver figyelőportját (alapértelmezés szerint a 80-as), valamint a nyilvános és titkos kulcspár tárolási helyét. Ezután hozza létre a hitelesítési eljárásban használandó nyilvános és titkos kulcsot. A titkos kulcs a szerveren marad, míg a nyilvános kulcsot importálni kell a kliensoldalon a Zónahitelesítés részben, amikor a tűzfal beállításaiban beállít egy zónát.

Részletes információt az ESET tudásbáziscikkében talál.