Ütemezett ellenőrzés beállításai

Ebben az ablakban adhat meg további beállításokat az ütemezett számítógép-ellenőrzési feladatokhoz.

Ha megtisztítás nélkül szeretne ellenőrzést futtatni, kattintson a További beállítások elemre, majd válassza ki a Csak ellenőrzés megtisztítás nélkül lehetőséget. Az ellenőrzési előzményeket a program az ellenőrzési naplóba menti.

Ha aktív a Kivételek mellőzése beállítás, akkor az olyan kiterjesztésű fájlok, amelyek korábban ki lettek hagyva az ellenőrzésből, most kivétel nélkül ellenőrizve lesznek.

A legördülő menüben megadhatja, hogy az ellenőrzés befejezését követően milyen műveletet végezzen el automatikusan a program:

Nincs művelet – Az ellenőrzés befejezését követően nincs végrehajtandó művelet.

Leállítás – A számítógép kikapcsolása egy ellenőrzés befejezését követően.

Újraindítás – Az összes program bezárása és a számítógép újraindítása egy ellenőrzés befejezését követően.

Újraindítás szükség esetén – A számítógép csak akkor indul újra, ha erre szükség van az észlelt kártevők megtisztításához.

Újraindítás kényszerítése – Az összes nyitott program bezárásának kényszerítése a felhasználói interakcióra való várakozás nélkül és a számítógép újraindítása az ellenőrzés befejezése után.

Szükség esetén az újraindítás kényszerítése – A számítógép csak akkor indul újra, ha erre szükség van az észlelt kártevők megtisztításához.

Alvó állapot – A munkamenet mentése és a számítógép alacsony energiájú állapotba állítása, hogy gyorsan folytathassa a munkát.

Hibernálás – Mindent, ami a RAM-on fut, áthelyez egy adott fájlba a merevlemezen. A számítógép kikapcsol, de a legközelebbi indításakor az előző állapotot állítja vissza.


note

Az Alvás vagy Hibernálás művelet elérhetősége a számítógép operációs rendszerének Bekapcsolás és alvó állapot beállításaitól, illetve a számítógép/laptop funkcióitól függ. Vegye figyelembe, hogy az alvó állapotú számítógép továbbra is egy működő számítógép. Az alapfunkciók akkor is futnak és elektromos áramot használnak, amikor a számítógép csökkentett energiával működik. Az akkumulátor üzemidejének meghosszabbításához (például az irodán kívüli utazás esetén) javasoljuk, hogy használja a Hibernálás lehetőséget.

Az ellenőrzés nem szakítható meg lehetőséget kiválasztva megakadályozhatja, hogy a nem jogosult felhasználók leállítsák az ellenőrzés után végzett műveleteket.

Válassza A felhasználó felfüggesztheti az ellenőrzést ennyi időre (perc) beállítást, ha engedélyezni szeretné, hogy a korlátozott felhasználó szüneteltesse a számítógép ellenőrzését a megadott időszakra.

Lásd még: Az ellenőrzés folyamata.