Csatlakoztatott hálózatok

Megjeleníti azokat a hálózatokat, amelyekhez hálózati adapterek vannak csatlakoztatva. A Csatlakoztatott hálózatok lap a Beállítás > Hálózati védelem útvonalon érhető el. Miután a hálózatnév alatti hivatkozásra kattintott, a rendszer arra kéri, hogy válasszon ki egy védelmi típust ahhoz a hálózathoz, amelyhez kapcsolódik.

A hálózatvédelem konfigurálására szolgáló ablakban két hálózatvédelmi mód közül választhat:

Igen – Megbízható hálózat esetén (otthoni vagy irodai hálózat). A számítógép és a számítógépen tárolt megosztott fájlok láthatók a többi hálózati felhasználó számára, és a rendszer erőforrásai elérhetők a hálózat többi felhasználója számára. Azt javasoljuk, hogy biztonságos helyi hálózat elérésekor használja ezt a beállítást.

Nem – Nem megbízható hálózat esetén (nyilvános hálózat). A rendszer fájljai és mappái nincsenek megosztva a hálózat többi felhasználójával, nem láthatók a számukra, és a rendszer erőforrásainak megosztása inaktiválva van. Azt javasoljuk, hogy vezeték nélküli hálózatok elérésekor használja ezt a beállítást.

Kattintson a hálózat melletti fogaskerék ikonra GEAR a következő lehetőségek közül való választáshoz (nem megbízható hálózatok esetén csak a Hálózat szerkesztése opció érhető el):

Hálózat szerkesztése – A Hálózatszerkesztő megnyitása.

Hálózat ellenőrzése a Hálózatfelügyelet segítségével – A Hálózatfelügyelet megnyitása hálózati ellenőrzés futtatásához.

Megjelölés „Saját hálózat” névvel – A Saját hálózat címke hozzáadása a hálózathoz. A címke a hálózat mellett fog megjelenni az ESET Smart Security Premium szolgáltatásban a könnyebb beazonosítás és a biztonság áttekintése érdekében.

„Saját hálózat” jelölés törlése – A Saját hálózat címke eltávolítása. Csak akkor érhető el, ha a hálózat már fel van címkézve.

Az egyes hálózati adapterek, valamint a hozzájuk rendelt tűzfalprofil és megbízhatósági zóna megtekintéséhez kattintson a Hálózati adapterek elemre. Részletesebb információkért olvassa el a Hálózati adapterek című témakört.