Hálózati védelem

A hálózati védelem konfigurációja a Hálózati védelem Beállítások ablaktábláján található.

Az egyes védelmi modulok szüneteltetéséhez vagy letiltásához kattintson a csúszkára MODULE_ENABLED.


warning

A védelmi modulok kikapcsolása esetén csökkenhet a számítógép védelmi szintje.

PAGE_EPFW_MAIN_SETTINGS

Tűzfal – Itt beállíthatja az ESET Tűzfal szűrési üzemmódját. A részletesebb beállítások eléréséhez kattintson a fogaskereket ábrázoló ikonra GEAR, majd a Konfigurálás elemre a Tűzfal felirat mellett, vagy nyomja le az F5 billentyűt a További beállítások párbeszédpanel megnyitásához.

Konfigurálás – Megnyitja a Tűzfal ablakot a További beállítások párbeszédpanelen, ahol megadhatja, hogy a tűzfal hogyan kezelje a hálózati kommunikációt.

Tűzfal felfüggesztése (az összes forgalom engedélyezése) – Az összes forgalom tiltásával ellentétes hatással jár. Ha ezt a lehetőséget választja, a tűzfal összes szűrési beállítását kikapcsolja, és minden bejövő, illetve kimenő kapcsolatot engedélyez. Miközben a hálózati forgalom szűrése ebben a módban van, kattintson A tűzfal engedélyezése elemre a tűzfal újbóli engedélyezéséhez.

Minden forgalom letiltása – A tűzfal letiltja az összes bejövő és kimenő kommunikációt. Ezt a lehetőséget csak olyan különleges biztonsági kockázat felmerülése esetén alkalmazza, amely megköveteli a rendszer leválasztását a hálózatról. Miközben a hálózati forgalom szűrése Minden forgalom letiltása módban van, Az összes forgalom letiltásának megszüntetése elemre kattintva visszaállíthatja a személyi tűzfal normál működését.

Automatikus üzemmód (amikor egy másik szűrési mód van engedélyezve) – Az elemre kattintva automatikusra változtathatja a szűrési üzemmódot (felhasználó által definiált szabályokkal).

Interaktív üzemmód (amikor egy másik szűrési mód van engedélyezve) – Az elemre kattintva interaktívra változtathatja a szűrési üzemmódot (felhasználó által definiált szabályokkal).

Hálózati támadások elleni védelem (IDS) – Elemzi a hálózati forgalom tartalmát, és védelmet biztosít a hálózati támadásokkal szemben. A károsnak tűnő adatforgalmat letiltja. Az ESET Smart Security Premium tájékoztatja Önt, ha egy védtelen vezeték nélküli hálózathoz vagy egy gyenge védelemmel rendelkező hálózathoz csatlakozik.

Botnet elleni védelem – Gyorsan és pontosan kiszúrja a kártékony programokat a rendszerben.

Csatlakoztatott hálózatok – Megjeleníti azokat a hálózatokat, amelyekhez hálózati adapterek vannak csatlakoztatva. Miután rákattintott a hálózat neve alatti linkre, egy felugró ablak lehetővé teszi a hálózat megbízhatóként történő konfigurálását.

IP-címek ideiglenes tiltólistája – Megjelenítheti azoknak az IP-címeknek a listáját, amelyeket támadások forrásaként észlelt a program, és felvett a tiltólistára, hogy bizonyos időtartamra letiltsa a kapcsolatot. Ha további információra van szüksége, jelölje ki a beállítást, és nyomja le az F1 billentyűt.

Hibaelhárítási varázsló – Segítségével megoldhatja az ESET Tűzfal által okozott kapcsolódási problémákat. Részletesebb információkért olvassa el a Hibaelhárítási varázsló című témakört.