Hálózati kapcsolatok

A Hálózati kapcsolatok ablakban látható az aktív és a függőben lévő kapcsolatok listája. Ebben ellenőrizhető a kimenő kapcsolatot létesítő összes alkalmazás.

PAGE_EPFW_STATUS

Kattintson a grafikont ábrázoló ikonra ICON_GRAPH a Hálózati aktivitás ablak megnyitásához.

Az első sorban jelenik meg az alkalmazás neve és az adatátvitel sebessége. Az alkalmazás által létrehozott kapcsolatok (és további részletes adatok) megtekintéséhez kattintson a > jelre.

Oszlopok

Alkalmazás/Helyi IP – Alkalmazásnév, helyi IP-címek és kommunikációs portok.

Távoli IP – Adott távoli számítógép IP-címe és portszáma.

Protokoll – A használt átviteli protokoll.

Sebesség felfelé/Sebesség lefelé – A kimenő és bejövő adatok aktuális sebessége.

Küldött/Fogadott – A kapcsolatban váltott adatok mennyisége.

Részletek megjelenítése – Ezzel a paranccsal megjeleníthetők a megadott kapcsolatra vonatkozó részletes információk.

Ha a jobb gombbal egy kapcsolatra kattint, többek között az alábbi parancsok jelennek meg:

Állomásnevek feloldása – Ha bejelöli ezt az opciót, a hálózatcímek minden lehetséges esetben tartományneves formátumban (DNS-névként) jelennek meg az IP-címes formátum helyett.

Csak a TCP-kapcsolatok megjelenítése – A listában csak a TCP-protokollkészletet használó kapcsolatok jelennek meg.

Figyelő kapcsolatok megjelenítése – Ha bejelöli ezt a jelölőnégyzetet, a program azokat a nyitott porttal rendelkező, csatlakozásra váró kapcsolatokat is megjeleníti, amelyeken keresztül az adott pillanatban nem zajlik kommunikáció.

Számítógépen belüli kapcsolatok megjelenítése – Az opció bejelölése esetén a rendszer azokat a kapcsolatokat is megjeleníti, amelyekben a távoli oldal a helyi rendszer (a localhost tartománynévvel azonosított állomás).

Frissítési sebesség – Az aktív kapcsolatok frissítési gyakorisága.

Frissítés – Ezzel a paranccsal újból betöltheti a Hálózati kapcsolatok ablakot.

Az alábbi két beállítás csak akkor érhető el, ha nem egy aktív kapcsolatra, hanem egy alkalmazásra vagy egy folyamatra kattint:

Kommunikáció ideiglenes tiltása a folyamat számára – Elutasítja az adott alkalmazás aktuális kapcsolatait. Új kapcsolat létesítésekor a tűzfal előre meghatározott szabályt használ. A beállítások ismertetése a Szabályok beállítása és használata című témakörben található.

Kommunikáció ideiglenes engedélyezése a folyamat számára – Engedélyezi az adott alkalmazás aktuális kapcsolatait. Új kapcsolat létesítésekor a tűzfal előre meghatározott szabályt használ. A beállítások ismertetése a Szabályok beállítása és használata című témakörben található.