Lopásvédelem

Otthonunktól a munkahelyre vagy más nyilvános helyre történő mindennapos utazásaink során személyes eszközeink folyamatosan ki vannak téve a kockázatnak, hogy elveszítjük vagy ellopják őket. Az Lopásvédelem növeli a felhasználó biztonságát az eszköz elvesztése vagy ellopása esetén. Az Lopásvédelem lehetővé teszi az eszközhasználat figyelését és az eltűnt eszköz nyomon követését az IP-cím alapján történő helymeghatározással a ESET HOME szolgáltatásban, ami elősegíti az eszköz visszaszerzését és a személyes adatok védelmét.

Az Lopásvédelem korszerű technológiák – például a földrajzi IP-cím keresése, a webkamerával történő képrögzítés, a felhasználói fiók védelme és a készülék figyelése – használatával segíti Önt és a rendvédelmi szerveket a számítógép vagy a készülék helyének meghatározásában annak elvesztése vagy ellopása esetén. A ESET HOME szolgáltatásban megtekintheti, hogy milyen tevékenység zajlik a számítógépén vagy az eszközén.

A ESET HOME Lopásvédelem funkciójáról a ESET HOME online súgójában olvashat bővebben.

Az Lopásvédelem engedélyezése után optimalizálhatja az eszköz biztonságát a fő programablak > Eszközök > Lopásvédelem lapon.

IDH_PAGE_ANTITHEFT

Optimalizálási lehetőségek

Nincs fantomfiók létrehozva

Fantomfiók létrehozásával nagyobb eséllyel találhat meg egy elveszett vagy ellopott eszközt. Ha az eszközt eltűntnek jelöli, az Lopásvédelem blokkolja az aktív felhasználói fiókokhoz való hozzáférést a bizalmas adatok védelme érdekében. Bárki, aki megpróbálja használni az eszközt, csak a fantomfiókot használhatja majd. A fantomfiók a vendégfiók egy formája, amely korlátozott engedélyekkel rendelkezik. Alapértelmezett rendszerfiókként lesz használatban addig, amíg az eszközt megtaláltként nem jelöli – ez megakadályozza, hogy bárki bejelentkezzen más felhasználói fiókokba vagy hozzáférjen a felhasználói adatokhoz.


note

Amikor valaki bejelentkezik a fantomfiókba, amikor a számítógép normál állapotban van, e-mailben értesítést kap a számítógépen végzett gyanús tevékenységekről. Miután megkapta az e-mail-értesítést, eldöntheti, hogy eltűntnek jelöli-e a számítógépet.

Fantomfiók létrehozásához kattintson a Fantomfiók létrehozása elemre, írja be a fantomfiók nevét a szövegmezőbe, majd kattintson a Létrehozás gombra.

Miután létrejött a fantomfiók, a Fantomfiók beállításai elemre kattintva átnevezheti vagy törölheti a fiókot.

Windows-fiókok jelszavas védelme

Felhasználói fiókját nem védi jelszó. Ezt az optimalizálási figyelmeztetést akkor kapja meg, ha legalább egy felhasználói fiók nincs védve jelszóval. Ha jelszót hoz létre minden felhasználó számára (kivéve a fantomfiókot) a számítógépen, azzal megoldja a problémát.

A felhasználói fiók jelszavának létrehozásához kattintson a Windows-fiókok kezelése elemre, módosítsa a jelszót, vagy kövesse az alábbi instrukciókat:

1.Nyomja meg a CTRL+Alt+Delete billentyűkombinációt a billentyűzetet.

2.Kattintson a Jelszó módosítása elemre.

3.Hagyja üresen a Régi jelszó mezőt.

4.Írja be a jelszót az Új jelszó és a Jelszó megerősítése mezőbe, majd nyomja meg az Enter billentyűt.

Automatikus bejelentkezés Windows-fiókok esetén

Felhasználói fiókjában engedélyezve van az automatikus bejelentkezés, ezért fiókja nem védett az illetéktelen hozzáférés ellen. Ezt az optimalizálási figyelmeztetést akkor kapja meg, ha legalább egy felhasználói fiókban engedélyezve van az automatikus bejelentkezés. Kattintson az Automatikus bejelentkezés letiltása elemre az optimalizálási probléma elhárításához.

Az automatikus bejelentkezés a fantomfióknál

Az automatikus bejelentkezés a fantomfióknál engedélyezve van. Ha az eszköz normál állapotban van, nem javasoljuk az automatikus bejelentkezés használatát, mert problémákat okozhat a valódi felhasználói fiókhoz való hozzáféréssel, vagy hamis riasztások jöhetnek létre a számítógép eltűnt állapotáról. Kattintson az Automatikus bejelentkezés letiltása elemre az optimalizálási probléma elhárításához.