Az ESET Smart Security Premium használata

Az ESET Smart Security Premium beállításai lehetővé teszik a számítógép és a hálózat védelmi szintjének megadását.

PAGE_SETUP

A Beállítások rész az alábbi szakaszokból áll:

ICON_COMPUTER_PROTECTION A számítógép védelme

ICON_INTERNET_PROTECTION Internetes védelem

ICON_NETWORK_PROTECTION Hálózati védelem

ICON_SECURITY_TOOLS Biztonsági eszközök
 

Az egyes elemekre kattintva megadhatók a megfelelő védelmi modul további beállításai.

A Számítógép a csoport védelmi beállításai között engedélyezheti vagy tilthatja le az alábbi összetevőket:

Valós idejű fájlrendszervédelem – A program a fájlok megnyitásakor, létrehozásakor vagy futtatásakor ellenőrzi, hogy nem tartalmaznak-e kártevő kódot.

ESET LiveGuard – Felhőalapú védelmet biztosít, amelyet kifejezetten a még soha nem látott fenyegetések elhárítására dolgoztunk ki.

oProaktív védelem – Az új fájlok elindításának tiltása addig, amíg meg nem érkezik az ESET LiveGuard elemzés eredménye. Ha fel szeretné oldani az elemzett fájl letiltását, kattintson a jobb gombbal a fájlra, majd kattintson Az ESET LiveGuard által elemzett fájl letiltásának feloldása lehetőségre.

Eszközfelügyelet – Ez a modul lehetővé teszi a kiterjesztett szűrők/engedélyek ellenőrzését, tiltását vagy módosítását, valamint annak megadását, hogy a felhasználó hogyan érhet el és használhat egy adott eszközt (CD/DVD/USB stb.).

Behatolásmegelőző rendszer (HIPS) – A behatolásmegelőző rendszer felügyeli az operációs rendszeren belüli eseményeket, és a testre szabott szabályegyüttesek alapján reagál rájuk.

Játékos üzemmód – Engedélyezi vagy letiltja a játékos üzemmódot. A játékos üzemmód engedélyezése biztonsági kockázatot hordoz, ezért a védelmi állapot ikonja a tálcán narancssárgára változik.

Webkamera-védelem – A számítógéphez csatlakoztatott kamerához hozzáférő folyamatok és alkalmazások felügyeletére szolgál.

Az Internetes védelem beállításai között engedélyezheti vagy letilthatja az alábbi összetevőket:

Webhozzáférés-védelem – Ha engedélyezi ezt a beállítást, a program a HTTP vagy a HTTPS protokoll teljes forgalmában keres kártevő szoftvereket.

E-mail-védelem – A POP3(S) és az IMAP(S) protokollon keresztül érkező kommunikációt figyeli.

Levélszemétszűrő – Kiszűri a kéretlen e-maileket, például a levélszemetet.

Adathalászat elleni védelem – Kiszűri azokat a webhelyeket, amelyek gyaníthatóan a felhasználók manipulálására szolgáló tartalmat osztanak meg, és bizalmas információk kiszolgáltatására veszik rá a felhasználókat.

A Hálózati védelem csoportban engedélyezheti vagy letilthatja a tűzfalat, a hálózati támadások elleni védelmet (IDS) és a botnet elleni védelmet.

A Biztonsági eszközök beállítás lehetővé teszi a következő modulok beállítását:

Netbank- és tranzakcióvédelem – A védelem egy újabb rétege a böngésző számára, amellyel megóvhatja pénzügyi adatait az online tranzakciók során. Az Összes böngésző védelme funkció engedélyezésével elindíthatja az összes támogatott webböngészőt biztonságos módban. További információkért tekintse meg a Netbank- és tranzakcióvédelem című részt.

Szülői felügyelet – A Szülői felügyelet modul megvédi gyermekeit azáltal, hogy blokkolja a nem megfelelő vagy káros tartalmakat az interneten.

Anti-Theft – Az Lopásvédelem engedélyezésével megvédheti számítógépét az elvesztése vagy ellopása esetén.

Secure Data – Ha engedélyezve van az ESET Secure Data, titkosíthatja adatait, amivel megakadályozza a személyes, bizalmas jellegű információkkal való visszaélést.

Password Manager – Az Password Manager védi és tárolja jelszavait és személyes adatait.

A szülői felügyelet lehetővé teszi az esetlegesen nem kívánt tartalmú weboldalak letiltását. Ezenkívül a szülők több mint 40 előre definiált webhely-kategória és több mint 140 alkategória elérését is megtilthatják.

Egy letiltott biztonsági összetevő újraengedélyezéséhez kattintson a csúszkára MODULE_DISABLED, hogy a zöld pipát MODULE_ENABLED jelenítse meg.


note

Ha ezzel a módszerrel tiltja le a védelmet, a számítógép újraindítása után a védelem összes letiltott eleme engedélyezett lesz.

A beállítási ablak alsó részén további lehetőségek találhatók. A További beállítások hivatkozással részletesebben megadhatja a paramétereket az egyes modulokhoz. A Beállítások importálása és exportálása gombra kattintva egy .xml konfigurációs fájl segítségével betöltheti a beállítási paramétereket, illetve egy konfigurációs fájlba mentheti az aktuális beállítási paramétereket.