Új URL-címlista létrehozása

Ebben a csoportban megadhatja a letiltott vagy engedélyezett, illetve az ellenőrzésből kizárt URL-címeket és -maszkokat definiáló listákat.

Új lista létrehozásakor az alábbi beállításokat adhatja meg:

Címlista típusa – Három listatípus áll rendelkezésre:

Ellenőrzésből kizárva – A program a listában szereplő egyetlen cím esetén sem keres kártevő kódokat.

Letiltott – Az ebben a listában szereplő címeket nem érheti el a felhasználó.

Engedélyezett – Ha a „Hozzáférés engedélyezése csak az engedélyezett címek listájában szereplő HTTP-címekhez” opció van engedélyezve, és a letiltott címek listája * (mindent helyettesítő) karaktert tartalmaz, a felhasználónak csak az e listában megadott címekhez lesz hozzáférése. Az e listában található címek akkor is engedélyezettek, ha megegyeznek a letiltott címek listájában szereplő címekkel.

Lista neve – Ebben a mezőben adható meg a lista neve. A mező szürkén jelenik meg, ha éppen szerkeszti a három előre definiált lista egyikét.

Lista leírása – A mezőben rövid ismertetőt írhat a listához (nem kötelező). Szürkén jelenik meg, ha éppen szerkeszti a három előre definiált lista egyikét.

Ha aktiválni szeretne egy listát, jelölje be a kívánt lista melletti Lista aktiválása jelölőnégyzetet. Ha értesülni szeretne arról, hogy egy adott listát felhasználnak egy Ön által már felkeresett HTTP-webhely értékeléséhez, jelölje be az Értesítés az alkalmazásakor jelölőnégyzetet. Ebben az esetben értesítést kap például arról, ha egy webhelyet letiltanak vagy engedélyeznek, mivel az szerepel a letiltott vagy az engedélyezett címek listáján. Az értesítésben szerepelni fog a szóban forgó webhelyet tartalmazó lista neve.

Vezérlőelemek

Hozzáadás – Új URL-cím hozzáadása a listához (több érték esetén használjon elválasztójelet).

Szerkesztés – A meglévő cím módosítása a listában. Csak a Hozzáadás gombbal létrehozott címek esetén használható.

Eltávolítás – Meglévő címek eltávolítása a listából. Csak a Hozzáadás gombbal létrehozott címek esetén használható.

Importálás – Fájl importálása URL-címekkel (az értékeket sortöréssel válassza el egymástól, például: UTF-8 kódolást használó *.txt).