Webkamera-védelem

A Webkamera-védelem funkció segítségével megtekintheti a számítógép webkamerájához hozzáférő folyamatokat és alkalmazásokat. Ha egy alkalmazás kísérel meg hozzáférni a kamerához, megjelenik egy értesítés ablak, ahol lehetősége van engedélyezni vagy letiltani a nemkívánatos folyamatok vagy alkalmazások hozzáférését a kamerához. Az értesítési ablak színe az adott alkalmazás megbízhatóságától függ.

A Webkamera-védelem beállítási lehetőségei a További beállítások (F5) > Eszközfelügyelet > Webkamera-védelem szakaszban módosíthatók.

A Webkamera-védelem funkció aktiválásához az ESET Smart Security Premium szolgáltatásban engedélyezze a Webkamera-védelem engedélyezése felirat melletti csúszkát.

A Webkamera-védelem funkció engedélyezését követően aktív lesz a Szabályok gomb, amellyel megnyithatja a Szabályszerkesztő ablakot.

Ha ki szeretné kapcsolni az olyan alkalmazásokra vonatkozó figyelmeztetéseket, amelyek módosultak, de még mindig rendelkeznek érvényes digitális aláírással (például alkalmazásfrissítés), engedélyezze a Webkamera-hozzáférési riasztások letiltása módosított alkalmazások esetén melletti csúszkát.