Webhozzáférés-védelem

Az internetelérés a személyi számítógépek alapvető szolgáltatásaihoz tartozik. Sajnos a kártevők is ezt használják ki a terjedéshez. A webhozzáférés-védelem a böngészők és a távoli szerverek közötti kommunikációt figyeli, és támogatja a HTTP és a HTTPS (titkosított kommunikáció) protokollon alapuló szabályokat.

A tartalom letöltése előtt a program letiltja a hozzáférést azokhoz a weboldalakhoz, amelyekről ismert, hogy nem kívánt tartalommal bírnak. A ThreatSense keresőmotor minden más weboldalon vírusellenőrzést hajt végre a weboldal megnyitásakor, és letiltja a weboldalt, ha kártékony tartalmat észlel. A webhozzáférés-védelem két védelmi szintet kínál: a tiltólista, illetve a tartalom alapján történő letiltást.

Kifejezetten javasoljuk, hogy engedélyezze a Webhozzáférés-védelem funkciót. A beállítás a fő programablak > Beállítások > Internetes védelem > Webhozzáférés-védelem útvonalon érhető el.

PAGE_SETTINGS_ANTISPAM


A webhozzáférés-védelem a következő üzenetet jeleníti meg a böngészőben, ha a webhely le van tiltva:

WEB_BLOCKED


note

Ábrákkal ellátott útmutató

Előfordulhat, hogy a következő ESET-tudásbáziscikkek csak angolul állnak rendelkezésre:

Annak megakadályozása, hogy a Webhozzáférés-védelem letiltson egy biztonságos webhelyet

Webhely letiltása az ESET Smart Security Premium segítségével


A További beállítások (F5) > Web és e-mail > Webhozzáférés-védelem lehetőséget választva az alábbi beállítások érhetők el:

Általános – A funkció engedélyezése vagy letiltása a További beállításokban.

Webprotokollok – Segítségével konfigurálhatja azoknak a szabványos protokolloknak a figyelését, amelyeket a legtöbb internetböngésző használ.

URL-címek kezelése – Segítségével letilthat, engedélyezhet és kizárhat az ellenőrzésből URL-címeket.

A ThreatSense paraméterei – Itt további víruskeresési beállításokkal megadhatja az ellenőrizendő objektumok típusát (e-mailek, archívumok stb.), a webhozzáférés-védelmi észlelési módszereket stb.

CONFIG_WEB_ACCESS