Kapcsolati beállítások

Az egyes frissítési profilokhoz tartozó proxyszerver-beállítások megnyitásához az F5 billentyűt lenyomva nyissa meg a További beállítások párbeszédpanelt, kattintson a Frissítés ágra, majd a Profilok > Frissítések > Kapcsolódási beállítások elemre. Kattintson a Proxy mód legördülő menüre, és jelölje be az alábbi három választógomb egyikét:

Proxyszerver használatának mellőzése

Kapcsolódás proxyszerveren keresztül

Globális proxyszerver-beállítások használata

A Globális proxybeállítások használata választógomb bejelölése esetén a program a További beállítások ablak Eszközök > Proxyszerver beállításcsoportjában korábban megadott beállításokat fogja figyelembe venni.

Ha az ESET Smart Security Premium frissítéséhez nem használ proxyszervert, a Proxyszerver használatának mellőzése választógombot jelölje be.

A Kapcsolódás proxyszerveren keresztül választógombot kell bejelölnie az alábbi esetekben:

Az ESET Smart Security Premium frissítéséhez egy, az Eszközök > Proxyszerver beállításhoz megadottól eltérő proxyszerver van használatban. Ebben a konfigurációban az új proxyval kapcsolatos információkat a Proxyszerver mezőbe a proxyszerver címét, a Port mezőbe a kommunikációs port számát (ez alapértelmezés szerint a 3128-as) beírva, illetve szükség esetén a Felhasználónév és a Jelszó mezőt kitöltve adhatja meg.

A proxyszerver beállításai a globális beállítások között nem szerepelnek, az ESET Smart Security Premium azonban a frissítések beszerzése érdekében proxyszerverhez kapcsolódik.

A számítógépe proxyszerveren keresztül csatlakozik az internetre. A beállításokat a program telepítés közben az Internet Explorer böngészőből veszi át, ám célszerű ellenőrizni, hogy azóta nem módosultak-e (például nem változott-e meg az internetszolgáltató), mert a program csak helyes beállításokkal tud csatlakozni a frissítési szerverekhez. Mert a program csak helyes beállításokkal tud csatlakozni a frissítési szerverekhez.

A proxyszerver alapértelmezett beállítása a Globális proxybeállítások használata lehetőség.

Közvetlen kapcsolat használata, ha nem érhető el proxy – Ha nem érhető el, a proxy ki lesz hagyva a frissítés során.


note

Az ebben a szakaszban szereplő Felhasználónév és Jelszó mező a proxyszerverre vonatkozik. Ezeket a mezőket csak akkor töltse ki, ha a proxyszerver eléréséhez felhasználónév és jelszó szükséges. Ezeket a mezőket csak akkor kell kitölteni, ha az internet proxyszerveren keresztül történő eléréséhez felhasználónév és jelszó szükséges.