Cserélhető adathordozók

Az ESET Smart Security Premium lehetővé teszi a cserélhető adathordozók (CD, DVD, USB stb) automatikus ellenőrzését a számítógépbe való behelyezésük után. Ez különösen hasznos lehet akkor, ha a számítógép rendszergazdája meg kívánja akadályozni, hogy a felhasználók kéretlen tartalmú cserélhető adathordozót helyezzenek a számítógépbe.

Az alábbi párbeszédpanel jelenik meg, ha cserélhető adathordozót helyeznek be, és az Ellenőrzési beállítások megjelenítése funkció be van állítva az ESET Smart Security Premium szolgáltatásban:

AMON

A párbeszédpanel beállításai:

Ellenőrzés most – Erre a hivatkozásra kattintva elindíthatja a cserélhető adathordozó ellenőrzését.

Nincs ellenőrzés – A cserélhető adathordozó nem lesz ellenőrizve.

Beállítások – Megnyílik a További beállítások szakasz.

Mindig a kijelölt beállítás használata – A jelölőnégyzet bejelölése esetén ugyanazt a műveletet végzi el a program, amikor legközelebb cserélhető adathordozót helyez be.

Az ESET Smart Security Premium tartalmazza ezenkívül az Eszközfelügyelet funkciót, amely lehetővé teszi külső eszközök adott számítógépen való használatának szabályozását. Az eszközfelügyeletről további tudnivalókat olvashat az Eszközfelügyelet című szakaszban.


A cserélhető adathordozók ellenőrzésére vonatkozó beállítások kezeléséhez nyissa meg a További beállítások (F5) > Keresőmotor > Kártevő-ellenőrzések > Cserélhető adathordozók ablakot.

A cserélhető adathordozó behelyezése után szükséges művelet – Válassza ki a cserélhető adathordozó (CD/DVD/USB) számítógépbe történő behelyezését követően végrehajtandó alapértelmezett műveletet. Válassza ki, hogy milyen művelet menjen végbe, miután cserélhető adathordozót helyeztek a számítógépbe:

Nincs ellenőrzés – Nincs művelet, és az Új eszköz található ablak nem nyílik meg.

Eszköz automatikus ellenőrzése – A behelyezett cserélhető adathordozó eszköz ellenőrzése.

Ellenőrzési beállítások megjelenítése – Megnyitja a Cserélhető adathordozók csoportot.