Játékos üzemmód

A játékos üzemmód azoknak a felhasználóknak hasznos, akiknek fontos a szoftverek megszakítás nélküli használata, és nem szeretnék, hogy előugró ablakok zavarják meg őket, illetve szeretnék minimalizálni a CPU terhelését. A játékos üzemmód olyan bemutatók során használható, amelyeket nem szakíthat meg semmiféle vírusvédelmi művelet. A funkció engedélyezésével letiltja az előugró ablakokat, valamint teljesen leállítja a feladatütemező tevékenységét. A rendszervédelem változatlanul működik a háttérben, felhasználói beavatkozást azonban nem igényel.

A játékos üzemmód a program főablakában engedélyezhető, illetve tiltható le úgy, hogy a Beállítások > Számítógép-védelem, majd aMODULE_INACTIVE vagy a MODULE_ENABLED elemre kattint a Játékos üzemmód szakaszban. A játékos üzemmód engedélyezése biztonsági kockázatot is jelent, amelyre a védelem állapotát jelző, a tálcán narancssárga színűre váltó állapotikon figyelmeztet. Ez a figyelmeztetés jelenik meg a program főablakában is, ahol a játékos üzemmód mellett A játékos üzemmód aktív narancssárga felirat látható.

A További beállítások (F5) > Eszközök > Játékos üzemmód csoportban jelölje be a Játékos üzemmód engedélyezése automatikusan az alkalmazások teljes képernyős módban való futtatásakor jelölőnégyzetet, ha azt szeretné, hogy a rendszer automatikusan játékos üzemmódba váltson, amint elindít egy teljes képernyős alkalmazást, majd az alkalmazás bezárásakor kilépjen ebből az üzemmódból.

A Játékos üzemmód letiltása automatikusan jelölőnégyzet bejelölése esetén megadhatja, hogy mennyi idő után kapcsoljon ki az üzemmód.


note

Ha a tűzfal interaktív módban van, és a játékos üzemmód engedélyezett, internetelérési problémák jelentkezhetnek. Ez akkor okozhat problémát, ha egy internetkapcsolatot igénylő játékot indít el. Normál esetben a rendszer megkérdezné, hogy mit tegyen ilyen esetben (ha nincsenek megadva kommunikációs szabályok és kivételek), de ebben az üzemmódban le van tiltva a felhasználóval folytatott kommunikáció. A kommunikáció engedélyezéséhez határozzon meg kommunikációs szabályt bármely olyan alkalmazás számára, amelyeknél felmerül ez a probléma, illetve használjon más Szűrési üzemmódot a tűzfalban. Ne feledje továbbá, hogy a játékos üzemmódban a meglátogatott webhelyek és a futtatott alkalmazások biztonsági kockázatot hordozhatnak, illetve előfordulhat, hogy a rendszer letiltja a webhelyeket vagy alkalmazásokat, de erről semmiféle tájékoztatást vagy figyelmeztetést nem kap, mivel a felhasználóval folytatott kommunikáció le van tiltva.