URL-címek kezelése

A témakörből megtudhatja, miként tilthat le, engedélyezhet és zárhat ki a tartalomellenőrzésből HTTP-címeket.

Ha a HTTP-weboldalak mellett a HTTPS-címeket is szeretné szűrni, jelölje be az SSL/TLS-protokollszűrés engedélyezése jelölőnégyzetet. Egyébként csak a felkeresett HTTPS-webhelyek tartományait veszi fel a program, a teljes URL-címet nem.

A Letiltott címek listájában szereplő webhelyek csak akkor érhetők el, ha az Engedélyezett címek listája is tartalmazza őket. Az Ellenőrzésből kizárt címek listájában található webhelyek elérése közben a program nem keres kártékony kódokat.

Ha az aktív Engedélyezett címek listájában szereplő címeken kívül az összes *-címet le szeretné tiltani, vegyen fel HTTP karaktert a Letiltott címek listájára.

A * (csillag) és a ? (kérdőjel) használható a listákban. A csillaggal tetszőleges karaktersor, a kérdőjellel pedig bármilyen szimbólum helyettesíthető. Az ellenőrzésből kizárt címek megadásakor különös figyelemmel járjon el, mert a listában csak megbízható és biztonságos címek szerepelhetnek. Szintén fontos, hogy a * és a ? szimbólumot megfelelően használja a listában. Ha meg szeretné tudni, hogy miként lehet biztonságosan egyeztetni egy teljes tartományt az összes altartománnyal együtt, olvassa el a HTTP-címet vagy -tartományt meghatározó maszk hozzáadása című témakört. Ha aktiválni szeretne egy listát, jelölje be a Lista aktiválása jelölőnégyzetet. Ha értesítést szeretne megjeleníteni az aktuális listán szereplő címek beírásakor, jelölje be az Értesítés az alkalmazásakor jelölőnégyzetet.


note

Megbízható tartományok

Nem kerül sor a címek szűrésére, ha aktív a Web és e-mail > SSL/TLS > Megbízható tartományokkal való kommunikáció kizárása beállítás, és a tartomány megbízható.

CONFIG_EPFW_SCAN_HTTP_EXCLUDELIST

Vezérlőelemek

Hozzáadás – Ezzel a gombbal az előre megadott listák mellett új listákat hozhat létre. Ez hasznos lehet, ha logikusan fel szeretné osztani a különféle címcsoportokat. A letiltott címek egyik listája például tartalmazhat külső nyilvános tiltólistákon szereplő címeket, míg egy másik tartalmazhatja a saját tiltólistáját, így egyszerűen frissítheti a külső listát úgy, hogy a sajátja változatlan maradjon.

Szerkesztés – A meglévő listák módosítására szolgál. Ide kattintva felvehet címeket, illetve eltávolíthatja őket a listáról.

Törlés – A meglévő listák törlésére használható. Csak a Hozzáadás gombbal létrehozott listákhoz használható, az alapértelmezett listáknál nem.