Tűzfalprofilok

A profilok használhatók az ESET Smart Security Premium tűzfal működésének szabályozásához. A tűzfalszabályok létrehozásakor vagy szerkesztésekor megadhatja, hogy az adott szabály minden profilban érvényes legyen-e, vagy csak egy adott profilban. Amikor egy profil aktív egy hálózati kapcsolaton, a program csak a profilhoz nem rendelt globális szabályokat és a választott profillal társított szabályokat alkalmazza rá. Létrehozhat több olyan profilt, amelyben különböző szabályok vannak a hálózati adapterekhez, illetve a hálózatokhoz rendelve, és így könnyedén megváltoztathatja a tűzfal működését.

A Profilok listája mellett lévő Szerkesztés hivatkozásra kattintva nyissa meg a Tűzfalprofilok ablakot, ahol szerkesztheti a profilokat.

Beállíthatja a hálózati adaptereket úgy, hogy egy adott hálózathoz konfigurált profilt használjanak, amikor a szóban forgó hálózathoz vannak csatlakoztatva. Adott hálózaton való használatra a További beállítások (F5) > Hálózati védelem > Ismert hálózatok > Szerkesztés elemre kattintva is kijelölhet egy profilt. Ha kijelöl egy hálózatot az Ismert hálózatok listában, és a Szerkesztés gombra kattint, hozzárendelhet egy tűzfalprofilt a hálózathoz a Tűzfalprofil legördülő menü segítségével.

Ha a hálózathoz nincs profil rendelve, akkor az adapter alapértelmezett profilja lesz használatban. Ha az adapter úgy van beállítva, hogy ne használja a hálózat profilját, az alapértelmezett érték lesz használatos függetlenül attól, hogy az adapter melyik hálózathoz csatlakozik. Ha a hálózathoz vagy az adapterkonfigurációhoz nem tartozik profil, a rendszer a globális alapértelmezett profilt használja. Ha hozzá szeretne rendelni egy profilt egy hálózati adapterhez, jelölje ki a hálózati adaptert, kattintson a Szerkesztés gombra a Hálózati adapterekhez rendelt profilok felirat mellett, végezze el a kijelölt hálózati adapter szerkesztését, és jelölje ki a profilt az Alapértelmezett tűzfalprofil legördülő menüből.

A jobb alsó sarokban, a rendszeróra mellett egy értesítés jelzi, ha a tűzfal másik profilra vált.