Hálózati adapterekhez rendelt profilok

A profilváltással gyorsan érvényesíthet több változtatást a tűzfal viselkedésén. Egyéni szabályokat állíthat be és alkalmazhat adott profilokra. A számítógépen jelen lévő összes adapter hálózatiadapter-bejegyzései automatikusan felkerülnek a Hálózati adapterek listára.

Oszlopok

Név – A hálózati adapter neve.

Alapértelmezett tűzfalprofil – Az alapértelmezett profil akkor van használatban, amikor a hálózatnak, amelyhez csatlakozik, nincs konfigurált profilja, vagy amikor a hálózati adapter úgy van beállítva, hogy ne használjon hálózati profilt.

Hálózat profiljának előnyben részesítése – Amikor a Csatlakoztatott hálózat tűzfalprofiljának előnyben részesítése opció engedélyezve van, a hálózati adapter a csatlakoztatott hálózathoz hozzárendelt tűzfalprofilt fogja használni, amikor csak lehetséges.

Vezérlőelemek

Hozzáadás – Új hálózati adapter hozzáadása.

Szerkesztés – Meglévő hálózati adapter szerkesztése.

Eltávolítás – Ha el szeretne távolítani egy hálózati adaptert a listáról, jelölje ki, és kattintson az Eltávolítás gombra.

OK/Mégse – Az OK gombra kattintva mentheti a módosításokat, a Mégse gombra kattintva pedig kiléphet a módosítások mentése nélkül.