Alkalmazások módosításának felismerése

Az Alkalmazások módosításának felismerése funkció értesítéseket jelenít meg, ha azok a módosított alkalmazások, amelyekhez tartozik tűzfalszabály, kapcsolatot próbálnak létesíteni. Az alkalmazásmódosítás egy olyan mechanizmus, amelynek során átmenetileg vagy véglegesen lecserélik az eredeti alkalmazást egy másik alkalmazásra egy végrehajtható fájl által (véd a tűzfalszabályokkal való visszaélés ellen).

Ne feledje, hogy ez a funkció nem arra szolgál, hogy általában, bármilyen alkalmazásban észlelje a módosításokat. Célja az, hogy elkerülje a meglévő tűzfalszabályok nem megfelelő használatát, és csak azokat az alkalmazásokat figyeli, amelyekhez adott tűzfalszabályok tartoznak.

Alkalmazásmódosítások felismerésének engedélyezése – Ha bejelöli ezt a jelölőnégyzetet, a program változások (frissítések, fertőzések és egyéb módosítások) szempontjából figyeli az alkalmazásokat. Ha egy módosított alkalmazás kapcsolatot próbál létesíteni, a tűzfal értesíti a felhasználót.

Aláírt (megbízható) alkalmazások módosításának engedélyezése – Nincs értesítés, ha az alkalmazás ugyanazzal az érvényes digitális aláírással rendelkezik a módosítás előtt és után.

Az ellenőrzésből kizárt alkalmazások listája – Ebben az ablakban hozzáadhat vagy eltávolíthat egyes alkalmazásokat, amelyek módosítása értesítés nélkül engedélyezhető.