Eszközfelügyeleti szabályok szerkesztője

Az Eszközfelügyeleti szabályok szerkesztője ablak megjeleníti a külső eszközök meglévő szabályait, és lehetővé teszi a felhasználók által a számítógéphez csatlakoztatott külső eszközök pontos vezérlését.

CONFIG_DEVMON_RULE_DLG

A szabály konfigurációjában megadható további eszközparaméterek alapján adott eszközök engedélyezhetők vagy tilthatók le felhasználók vagy felhasználócsoportok szerint. A szabálylista az adott szabályokra vonatkozó leírásokat, többek között a külső eszköz nevét, típusát, a külső eszköz számítógéphez való csatlakoztatása után végrehajtandó műveletet és a napló súlyosságát tartalmazza. Tekintse meg a következőt is: Eszközfelügyeleti szabályok hozzáadása.

Szabály kezeléséhez kattintson a Hozzáadás vagy a Szerkesztés gombra. A Másolás gombra kattintva létrehozhat egy új szabályt egy másik kijelölt szabályhoz használt előre definiált beállításokkal. A szabályokra kattintáskor megjelenített XML-karakterláncok a vágólapra másolhatók vagy a rendszergazdákat segíthetik ezeknek az adatoknak az exportálásában/importálásában és használatában az programban.

A CTRL billentyűt lenyomva kattintással több szabályt is kijelölhet, és műveleteket alkalmazhat, többek között törölheti vagy a listában felfelé és lefelé helyezheti azokat, az összes kijelölt szabályhoz. Az Engedélyezve jelölőnégyzet bejelölése letiltja vagy engedélyezi ezt a szabályt; ez akkor lehet hasznos, ha a jövőben használni szeretné, ezért nem kívánja véglegesen törölni a szabályt.

A felügyelet szabályokkal végezhető el, amelyek a legnagyobb prioritásúval kezdődően, a prioritásuk sorrendben rendezettek.

A naplóbejegyzések az ESET Smart Security Premium főablakában az Eszközök > További eszközök > Naplófájlok lehetőségére kattintva érhetők el.

Az Eszközfelügyelet naplója feljegyzi az eszközfelügyeletet kiváltó összes eseményt.