Eszközfelügyelet

Az ESET Smart Security Premium lehetővé teszi a cserélhető adathordozók (CD/DVD/USB stb.) felügyeletét. Ez a modul lehetővé teszi a kiterjesztett szűrők/engedélyek tiltását vagy módosítását, valamint annak megadását, hogy a felhasználó hogyan érhet el és használhat egy adott eszközt. Ez a lehetőség különösen hasznos lehet akkor, ha a számítógép rendszergazdája meg kívánja akadályozni, hogy a felhasználók kéretlen tartalmú eszközöket használjanak.

Támogatott külső eszközök:

Lemezes tárhely (HDD, USB-s cserélhető lemez)

CD/DVD

Nyomtató USB

FireWire Tárhely

Bluetooth Eszköz

Intelligenskártya-olvasó

Képeszköz

Modem

LPT/COM port

Hordozható eszköz

Minden eszköztípus

Az eszközfelügyelet beállítási lehetőségei a További beállítások (F5) > Eszközfelügyelet részen módosíthatók.

Az eszközfelügyelet engedélyezése szöveg melletti csúszka engedélyezésével aktiválható az ESET Smart Security Premium Eszközfelügyelet funkciója; a módosítás érvénybelépéséhez újra kell indítani a számítógépet. Az Eszközfelügyelet engedélyezését követően aktív lesz a Szabályok gomb, amellyel megnyithatja a Szabályszerkesztő ablakot.


note

Létrehozhat különböző eszközcsoportokat, amelyekre különböző szabályok vonatkoznak. Egyetlen csoportot is létrehozhat, amelyre az Olvasás/írás vagy a Csak olvasás műveletszabály vonatkozik. Ez biztosítja, hogy az Eszközfelügyelet letiltsa az ismeretlen eszközöket, amikor a számítógépéhez csatlakoznak.

Ha beszúr egy meglévő szabály által letiltott eszközt, megjelenik egy értesítési ablak, és megszűnik az eszközhöz való hozzáférés.