Proxyszerver

Nagy méretű LAN-hálózatokon a számítógép és az internet közötti kommunikáció egy proxyszerveren keresztül folyhat. E készülék használata meg kell adni az alábbi beállításokat. Különben előfordulhat, hogy a program nem frissül majd. Az ESET Smart Security Premium programban a proxyszerver beállításai a További beállítások ablakon belül két különböző csoportban érhetők el.

A proxyszerver beállításai egyrészt a További beállítások párbeszédpanel beállításfájának Eszközök > Proxyszerver csomópontjában adhatók meg. A proxyszerver ezen a szinten való megadása az ESET Smart Security Premium összes globális proxyszerver-beállítását meghatározza. Az itt található paramétereket fogja használja az internetkapcsolatot igénylő összes modul.

A proxyszerver ehhez a szinthez tartozó beállításainak megadásához válassza a Proxyszerver használata opciót, majd írja be a proxyszerver címét a Proxyszerver mezőbe, a portszámot pedig a Port mezőbe.

Ha a proxyszerver hitelesítést igényel, válassza A proxyszerver hitelesítést igényel opciót, és írjon be egy érvényes felhasználónév-jelszó párt a Felhasználónév és a Jelszó mezőbe. A Proxyszerver felismerése elemre kattintva a program automatikusan észleli és megadja a proxyszerver beállításait. Ekkor a program átmásolja az Internet Explorer vagy a Google Chrome alkalmazásban megadott paramétereket.


note

Felhasználónevét és jelszavát manuálisan kell megadnia a Proxyszerver beállításai között.

Közvetlen kapcsolat használata, ha nem érhető el proxy – Ha az ESET Smart Security Premium proxy használatára van konfigurálva, és a proxy nem érhető el, az ESET Smart Security Premium kihagyja a proxyt, és közvetlenül az ESET-szerverekkel kommunikál.

A proxyszerver-beállítások létrehozhatók a további frissítési beállításokban is (a További beállítások > Frissítés > Profilok > Frissítések > Kapcsolódási beállítások lapon válassza ki a Kapcsolódás proxyszerveren keresztül menüpontot a Proxy mód legördülő menüben). Ez a beállítás adott frissítési profilra vonatkozik és laptopok esetén javasolt, mivel azok a vírusdefiníciós adatbázis frissítéseit gyakran távoli helyekről kapják. Erről a beállításról a További frissítési beállítások című témakörben talál további információt.

CONFIG_PROXY_SERVER