Adathalászat elleni védelem

Az adathalászat kifejezés olyan bűnözői tevékenységet határoz meg, amely pszichológiai manipulációt alkalmaz (vagyis a felhasználót bizalmas információk kiszolgáltatására veszi rá). Az adathalászat gyakran bizalmas adatok, többek között bankszámlaszámok, PIN kódok vagy más adatok megszerzésére irányul. Erről a tevékenységről a szószedetben olvashat bővebben. Az ESET Smart Security Premium az ilyen tartalommal rendelkező ismert weboldalak letiltásának lehetővé tételével támogatja az adathalászat elleni védelmet.

Javasoljuk, hogy engedélyezze az adathalászat elleni védelmet az ESET Smart Security Premium alkalmazásban. Ehhez nyissa meg a További beállítások párbeszédpanelt (az F5 billentyű lenyomásával), és keresse meg a Web és e-mail > Adathalászat elleni védelem lehetőséget.

A tudásbáziscikkünk további információkat tartalmaz az ESET Smart Security Premium adathalászat elleni védelméről.

Adathalász webhely elérése

Az ismert adathalász webhelyek megnyitásakor az alábbi párbeszédpanel jelenik meg a böngészőben. Ha továbbra is meg szeretné nyitni a webhelyet, kattintson a Kártevő mellőzése (nem javasolt) gombra.

WEB_PHISHING


note

Az engedélyezőlistán szereplő lehetséges adathalász webhelyek alapértelmezés szerint néhány óra múlva lejárnak. Webhelyek végleges engedélyezéshez használhatja az URL-címek kezelése eszközt. A További beállítások (F5) > Web és e-mail > Webhozzáférés-védelem > URL-címek kezelése > Címlista > Szerkesztés gombra, és vegye fel a szerkeszteni kívánt webhelyet erre a listára.

Adathalász webhely jelentése

A Jelentés hivatkozást használva jelenthet egy adathalász/kártevő webhelyet az ESET számára elemzés céljából.


note

Mielőtt egy webhelyet jelentene az ESET számára, ellenőrizze, hogy megfelel-e legalább az egyik alábbi feltételnek:

A program egyáltalán nem észleli a webhelyet.

A program tévesen kártevőként ismeri fel a webhelyet. Ilyenkor lehetősége van a tévesen letiltott oldal jelentésére.

A webhelyet e-mailben is elküldheti. Az e-mailt küldje a samples@eset.com címre. Az e-mail tárgyában írja le röviden és érthetően a problémát (angolul), az e-mailben pedig adjon meg minél több adatot a webhelyről (például mely webhelyről érte el, hogyan szerzett róla tudomást stb.).