Kommunikáció engedélyezése adott alkalmazás számára

Ha interaktív módban a program új kapcsolatot észlel, és nincs szabályegyezés, akkor felajánlja a kapcsolat engedélyezését vagy tiltását. Ha azt szeretné, hogy az ESET Smart Security Premium minden alkalommal ugyanazt a műveletet hajtsa végre, amikor egy adott alkalmazás kapcsolatot próbál meg létrehozni, jelölje be a Művelet megjegyzése (szabály létrehozása) jelölőnégyzetet.

DIALOG_EPFW_NEW_CONNECTION_IN_TRUSTED

Mielőtt az ESET Smart Security Premium észlelné az alkalmazásokat, új tűzfalszabályokat hozhat létre az alkalmazásokhoz a Tűzfal beállítási ablakban. Nyissa meg a fő programablakot > Beállítások > Hálózati védelem > Kattintson a GEAR ikonra a Tűzfal > Konfigurálás > Speciális > Szabályok > Szerkesztés gomb mellett.

Kattintson a Hozzáadás gombra az Általános lapon, írja be a szabály nevét, irányát és kommunikációs protokollját. Ebben az ablakban megadhatja a szabály alkalmazásakor végrehajtandó műveletet is.

A Helyi lapon adja meg az alkalmazás elérési útját és a helyi kommunikációs portot. A Távoli lapon adhatja meg a távoli címet és portot (ha van ilyen). Az újonnan létrehozott szabályt a program azonnal alkalmazza, ha a kérdéses alkalmazás újra kommunikálni kezd.