Titkosított virtuális meghajtó

Az Secure Data segítségével létrehozhat titkosított virtuális meghajtókat. Nincs korlátozva a létrehozható meghajtók száma, feltéve, hogy a merevlemezen van elegendő hely a használatukhoz. Kövesse az alábbi lépéseket a titkosított virtuális meghajtó létrehozásához:

1.Kattintson az Adatok titkosítása a számítógépen vagy egy cserélhető meghajtón képernyőn a Virtuális meghajtó elemre.

2.A Tallózás gombra kattintva adja meg, hogy hol szeretné tárolni a virtuális meghajtót.

essp_create_an_encrypted_virtual_drive

3.Nevezze el a virtuális meghajtót, majd kattintson a Mentés gombra.

4.A Maximális méret legördülő menü segítségével adja meg a virtuális meghajtó méretét, majd kattintson a Folytatás gombra.

5.Adja meg a kívánt jelszót a virtuális meghajtóhoz. Ha nem szeretné a virtuális meghajtó titkosításának automatikus feloldását, amikor bejelentkezik Windows-fiókjába, törölje a jelet a Titkosítás automatikus feloldása ezen a Windows fiókon jelölőnégyzetből. Kattintson a Folytatás gombra.

essp_Secured_Data_setPassword

6.Ekkor létrejön a titkosított virtuális meghajtó, és készen áll a használatra. Helyi lemezként fog megjelenni, ha megnyitja az Ez a gép mappát (Számítógép a Windows 7-es és korábbi verzióiban).

A számítógép újraindítása után a titkosított meghajtó eléréséhez keresse meg a titkosított meghajtó fájlját (.eed fájltípus), amelyet létrehozott, majd kattintson rá duplán. Ha felszólítást kap erre, adja meg azt a jelszót, amelyet a titkosított meghajtó létrehozásakor állított be. A rendszer ekkor felcsatolja a meghajtót, és helyi lemezként megjelenik az Ez a gép mappában (Számítógép a Windows 7-es és korábbi verzióiban). Miután megtörtént a titkosított meghajtó helyi lemezként való felcsatolása, a helyi lemez és a titkosított tartalma elérhető lesz más felhasználóknak is az adott Windows-gépen, ha nem jelentkezik ki, illetve nem indítja újra a számítógépet.


note

Törölhetek virtuális meghajtót?

Igen. Ha titkosított virtuális meghajtót szeretne törölni, kövesse az ESET Secure Data szolgáltatással kapcsolatos gyakori kérdésekről szóló cikk instrukcióit.